Това заяви пред Българското национално радио експертът по национална сигурност

...
Това заяви пред Българското национално радио експертът по национална сигурност
Коментари Харесай

Радулов: По Борисов трябваше да се ”работи” след реформа в прокуратурата

Това съобщи пред Българското национално радио специалистът по национална сигурност и народен представител от “Има подобен народ” Николай Радулов.

Според него точно след преустройството на държавното обвиняване е трябвало “да се работи по Борисов”.. По думите му първо е трябвало да се види по какъв начин ще работят “този основен прокурор и тази прокуратура “, а по-късно “да се извадят на масата всички съмнения и доказателства за Борисов “.

Повод за коментара му е невижданото задържане на някогашния министър председател Бойко Борисов в четвъртък вечер след акция на полицията. Арестувани за 24 часа бяха още пиарката му Севдалина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов. Стигна се обаче до следващо несъгласие и престрелки сред изпълнителната власт и прокуратурата. Премиерът Кирил Петков и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков обявиха, че прокуратурата саботира Министерство на вътрешните работи и е смачкала събраните данни против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ. Държавното обвиняване от своя страна дефинира тези изказвания като " чиста политика ".

Радулов е безапелационен - прокуратурата неведнъж е давала знаци, че работи на страната на предходната власт.

“Ние имаме прокуратура, която неведнъж е посочила, че когато става дума за Бойко Борисов, тя изобщо не се задейства “, означи Радулов.

Той разяснява “безумните” съгласно него обвинявания към Божков за опит за държавен прелом, в това число и финансирането от периферия.

“Независимо от това прокуратурата натовари господин Божков с 19 обвинявания тъкмо по тази причина. Предполагаше се, че той може да каже нещо от кухнята на властта. И с цел да не прозвучи обвинително, трябваше да го обвинят в колкото се може повече неща”, счита Радулов.

Експертът допусна, че Васил Божков е пазел доказателства за момента, в който ще бъде разпитан от Европейската прокуратура, тъй като до момента от Дубай не е дал " нито един сериозен видео или аудио запис, макар че неговият офис е добре екипиран с камери “.

“В България се наложи този жанр на работа – шумни арести, стотици дни в арестите без обвинявания и „ най-сетне ги освобождават, без нищо да е мръднало “, сподели Радулов.

Експертът по сигурност уточни още, че смяната би трябвало да стартира от службите за вътрешна сигурност. Той даде образец с ДАНС, която по думите му е построена по руски модел. Радулов съобщи още, че службите са недофинансирани и има огромни дупки в щата.

“Не бих споделил, че са некомпетентни, само че с тези средства и този запас толкоз могат”, смята Радулов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР