Това заяви пред Българската национална телевизия министърът на иновациите и

...
Това заяви пред Българската национална телевизия министърът на иновациите и
Коментари Харесай

Лорер: Дебатите за бюджета са нормални. Целият кораб се движи добре заедно

Това съобщи пред Българската национална телевизия министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

По думите му 2 милиарда лв. се насочват в подкрепяне на стопанската система и най-уязвимите групи от обществото. С 15% по-ниска е цената на газа поради втечнения американски газ, който ще влезе у нас.

Вчера обединението не съумя да се разбере за актуализацията на бюджета по време на експертния съдружен съвет. Oчаква се Министерският съвет също да прегледа актуализацията на бюджета.

“Сега цялостното количество азерски газ ще влезе в България, дерогацията на петрола - България получи пролонгация от Европейски Съюз, тъй като имаме ясна съюзническа позиция по доста въпроси. Нашата рафинерия не е подготвена, належащо ни е време, в предходната ни позиция никой нямаше да ни обърне внимание”, уточни още Лорер.

Той прикани рафинерията да стартира дейностите, с цел да могат да преработват нефт за българската промишленост с източници, разнообразни от съветските, защото имат лимитирано време да го създадат. По думите на Лорер няма подмолни сделки.

Министърът на нововъведенията и растежа уточни, че тематиката с приемането на еврото не би трябвало да се политизира, а да се одобри механически проект, който да стартира да се извършва в най-кратък период.

“Еврото е извънредно значимо за българската стопанска система и страната ни ще се усеща доста по-добре с еврото, вложителите също ще се усещат доста добре, когато идват и у нас”, разяснява Лорер.

По отношение на Плана за възобновяване и резистентност, Лорер съобщи, че България ще има парите от проекта, в случай че направи 22 промени. Аванс от Европейска комисия пристигна и се употребява за финансиране на разнородни неща от Министерство на финансите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР