Това заяви пред Българската национална телевизия депутатът от ПП-ДБ и

...
Това заяви пред Българската национална телевизия депутатът от ПП-ДБ и
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Стана ясно, че съдебната реформа ще се случи. ...

Това съобщи пред Българската национална телевизия депутатът от ПП-ДБ и някогашен правосъден министър Надежда Йорданова във връзка свадите към убития в София Мартин Божанов - Нотариуса и групата за оказване на напън в правосъдната система към него. По проблема работят две комисии - една в Народното събрание и една във Висшия правосъден съвет.

Йорданова бе безапелационна - всеки е знаел парченце от протичащото се, само че не е положил напъните, с цел да го промени. Тя даде образец със заканите против арбитър Владислава Цариградска, които са били известни още през 2020 година Никой обаче не е направил нищо по въпроса.

 

“Измененията в Конституцията бяха първата стъпка за правосъдна промяна. Последва основаване на механизъм за следствие на основния прокурор. Да се закрият профилирания съд и прокуратура беше доста значима стъпка, с цел да се прекъсват тъмните мрежи в правосъдната власт. В тези профилирани институции се злоупотребяваше със СРС. Трябва да се промени политиката за приложимост на СРС ", счита Йорданова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР