Това заяви пред Българската национална телевизия бившият началник на отбраната

...
Това заяви пред Българската национална телевизия бившият началник на отбраната
Коментари Харесай

Бивш началник на отбраната: Има опит България да се заяви като лидер на Балканите

Това съобщи пред Българската национална телевизия някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов.

Повод за коментара му е днешната среща в държавната резиденция “Бояна” на водачите от страните в НАТО в Източна Европа. Срещата идва на фона на продължаващия спор в Украйна и сериозните действия на НАТО към укрепването на източния фланг на Алианса.

“Очаква се състава на бойната група да е над 1000-1500 индивида, евентуално пълководец на батальонната военна група ще бъде българин, само че командването ще бъде на НАТО. На идната среща на върха на НАТО през юни най-вероятно ще се реши дали това формирование ще бъде непрекъснато основано в България ", сподели ген. Попов.

По думите му събитието е проява на единството на военния алианс.

Ген. Попов разяснява съпротивата от разнообразни политици против това да има войски на НАТО в България.

" Има разделяне в обществото. Дори държавният хайлайф, сякаш изпитва боязън от вземането на такива по-сериозни решения. Донякъде има опрощение, защото в действителност ние сме подвластни от Русия като енергоизточници и така нататък Като че ли нашите държавници нямат доверие в НАТО и Европейски Съюз, че те ще им оказват помощ при положение на потребност. Сами се слагаме в периферията ", изясни ген. Попов.

" Имам някаква информация, че 27 страни дават оръжие на Украйна, в случай че приемем, че те са във война, би трябвало да приемем обстоятелството, че международната война е почнала. Мисля, че не сме стигнали чак до такава степен ", съобщи ген. Попов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР