Това заяви пред Българската национална телевизия Антоанета Цонева от “Демократична

...
Това заяви пред Българската национална телевизия Антоанета Цонева от “Демократична
Коментари Харесай

Антоанета Цонева, ДБ: Гешев по-скоро ще бъде освободен frognews.bg

Това съобщи пред Българската национална телевизия Антоанета Цонева от “Демократична България ”. 

 

Тя отхвърли да се наеме с прогноза в понеделник или в четвъртък Висшият правосъден съвет ще гласоподава въпроса, само че съгласно нея хода на полемиките допуска, че решението ще е в интерес на настояването за предварителното освобождение на обвинител №1. 

 

Според нея, има единодушие в българското общество, че има потребност от подсилване и рестартиране на Народното събрание и започване на работа по приемане на законодателство.

" Шест целта стоят зад съставянето на кабинет, който събира това болшинство в Народното събрание, подкрепено от ПП-ДБ и ГЕРБ. На върха на нашите цели стои конституционна промяна, която да промени структурата на прокуратурата и на Висш съдебен съвет. Освен това, приемане на бюджет с 3% недостиг, опазване на обществените заплащания и неувеличаване на налозите, влизането в еврозоната и в Шенген, приемане на законите оптимално бързо и форсиране на плановете от ПВУ. Това е ясна и безапелационна поръчка какво тъкмо считаме да вършим ", изясни Цонева.

 

“Акад. Денков и Мария Габриел показаха тези цели и демонстрираха по какъв метод ще бъде формирана структурата, в това число и през тази ротация на 9 месеца. И двамата обявиха, че в случай че конституционната промяна не тръгне в вярната посока и ръководството стартира да се отклонява от по този начин посочената ос на цели и двамата ще подадат оставка, което е политически ангажимент. Огън и жупел се изсипа, само че в случай че има отклоняване от целите, ръководството завършва ”, добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР