Това заяви пред "България он еър" депутатът от "БСП за

...
Това заяви пред "България он еър" депутатът от "БСП за
Коментари Харесай

Йончева: Добрев си назначава роднини в Хасково

Това съобщи пред "България он еър " депутатът от "БСП за България " Елена Йончева.

Кумата на господин Добрев е секретар на общината, кумецът му е заместник-кмет, вторият заместник-кмет е някогашен съучастник на Добрев и негов съученик, ръководителят на Общинската изборна комисия е кум, изброи депутатът от левицата.

Преди дни управлението на ГЕРБ в града смъкна доверието си от кмета Беливанов, който на последните избори бе повдигнат от партията. Централното управление застана зад локалната конструкция. Вчера Цветан Цветанов изясни, че Хасково изостава с усвояването на еврофондовете и по тази причина е виновен кметът.

Йончева разкри още обстоятелства - че близки до Добрев са печелили публични поръчки в областта на саниране, строителство и ремонт на пътища и строителство на сметища. Тя добави, че, съгласно нея, кметът се пробва да се еманципира от обстановката и зависимостите си към Добрев.

Преди месеци пък Добрев напомни, че вторият в листата на Българска социалистическа партия в Хасково и сегашен народен представител Никола Динков е спечелил най-вече от публичните поръчки по санирането.

Йончева не отхвърли, че не е нелегално да бъдат назначавани близки на Добрев на сходни позиции, само че въпросът, по думите й, е дали е морално това.

Доверието към кмета на Хасково е свалено от ГЕРБ, тъй като той не е удовлетворен от тези хора, които са били краткотрайно назначени, а следва конкурс за техните работни позиции. Той се притеснява, че тези хора могат да го употребяват като бушон, че има спор на ползи и че може би има и корист с публични средства, добави още депутатката.

По думите й, зетят на Добрев, който е ръководител на Комисията по финанси и бюджет, и брачната половинка му, която е шеф на Финансова дирекция на Община Хасково, държат и "ножа и хляба “ в общината, що се отнася до публичните поръчки.

Йончева добави, че Комисията по попречване на спор на ползи е редно да се самосезира.

"Ситуацията е страховита “, отсече тя.

Йончева прикани Делян Добрев да излезе обществено и да каже, дали информацията е вярна и дали е упорствал пред кмета на Хасково да бъдат назначени тези хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР