Това заяви от трибуната на Народното събрание премиерът Кирил Петков.

...
Това заяви от трибуната на Народното събрание премиерът Кирил Петков.
Коментари Харесай

Петков: България е направила своя избор като член на НАТО

Това съобщи от трибуната на Народното събрание министър председателят Кирил Петков.

Той прикани Руската федерация да се придържа към спазването на интернационалните контракти и правила.

Петков бе извикан на чуване след изказването на Москва, в което България и Румъния бяха поименно посочени от Кремъл при искане от страна на Москва НАТО да спре процесите по разширение и да се върне в рамките си от 1997 година

От ГЕРБ останаха недоволни от позицията и обявиха, че липсва мнение на изпълнителната власт за появяването на военния министър Стефан Янев на антинатовски митинг. Освен това Борисовите депутати настояха Министерския съвет да излезе с позиция по повод свикването на Консултативен съвет за национална сигурност от страна на президента Румен Радев. Изявлението бе направено от Даниел Митов от ГЕРБ. Звезден момент изиска да получи някогашната външна министърка Екатерина Захариева, която наруши правилника и повтори тезата на ГЕРБ, макар че всяка парламентарна група има право на едно мнение.

" Ние считаме, че само българският народ и страна могат да вземат решение какви войски ще има на българска територия. Тези въпроси не могат да бъдат обсъждани от други страни. Недопустимо е Вашингтон или Москва да се разпореждат с външната или вътрешна политика на София. Армията би трябвало да бъде единственият ни поръчител за национална сигурност. Осъждаме съществуването на американски военни на родна територия, както и намесата на непознати страни ", уточни Цончо Ганев от " Възраждане " от трибуната на Народното събрание.

Той прикани депутатите в Народното събрание и държавното управление " да не позволяват външни сили да заплашват националната ни сигурност и гратис да употребяват територията на страната ни за свои ползи ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР