Това заяви от парламентарната трибуна Ивайло Митовски от ПП-ДБ във

...
Това заяви от парламентарната трибуна Ивайло Митовски от ПП-ДБ във
Коментари Харесай

От ПП-ДБ настояват Митрофанова да бъде извикана в МВнР и да даде обяснение за изказването на Толстой

Това съобщи от парламентарната естрада Ивайло Митовски от ПП-ДБ по отношение на със скандалното изявление на зам. ръководителя на съветската Дума Пьотр Толстой, че България е възможна цел на съветската военна експанзия.

“ДАНС и профилираните служби да дойдат в Народно събрание да дадат безапелационен отговор има ли съображение съветската диаспора по българското Черноморие да бъде възприемана като опасност за гражданския мир в страната ни и в случай че има индикации за сходни упования да бъдат подхванати съответни институционални ограничения за надзор за гарантиране сигурността на българските жители ”, добави той.

 

От ПП-ДБ желаят ДАНС и профилираните служби в България да отидат в Народното събрание и да дадат безапелационен отговор има ли съображение съветската диаспора по българското Черноморие да бъде възприемана като опасност за гражданския мир в страната ни и в случай че има индикации за сходни упования, да бъдат подхванати ограничения за надзор за гарантиране сигурността на българските жители.

Депутатът разяснява, че от ПП-ДБ са безапелационни, че България не може и не трябва на никаква цена да бъде превръщана в цел на нездрави политически щения и външни ползи. Митковски напомни, че България е пълновръстен член на Европейски Съюз и НАТО, само че означи, че като жители на независима и демократична страна, за всички нас над всичко са съхраняването на националния суверенитет и сигурността на българските жители.

 

Припомняме, че на 23 юли Атлантическият съвет изпрати своя позиция във връзка следващата съветска хибридна експанзия против България обвързвана със скандалното изявление на зам. ръководителя на съветската Дума Пьотр Толстой.

 

Позицията е изпратена и до президента, ръководителя на Народното събрание, премиера и министрите на външните работи, вътрешните работи и защитата на Република България, както и за информация до посолствата на съюзните страни от НАТО и на партньрските страни от Черноморски район – Украйна, Грузия и Молдова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР