Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“

...
Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“
Коментари Харесай

Стойнев към кабинета: Ако не внесете Плана за възстановяване, ще бъдете като ГЕРБ

Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев по време на чуването на вицепремиера Атанас Пеканов за Плана за възобновяване и резистентност.

Той поздрави министъра за първите стъпки, ориентирани в бранша на обществено подкрепяне – по думите му това е началото на една извънредно добра промяна, която е нужна.

Като един от минусите на Плана Стойнев открои неналичието на средства за възобновяване на „ Напоителни системи “, защото по думите му е належащо да бъдем готови за климатичните промени.

„ Големият проблем за енергетиката е отворен. Да не забравяме, че другите страни си направиха препоръки към Министерски съвет за обективен преход – ние имаме подобен единствено на хартия. Не се събраха нищо един път. Това е екипна работа и е нужна да има. Изпуснахме доста скъпо време и подобен съвет е нужен “, безапелационен е той.

По думите му е притеснително, че няма по какъв начин да се отговори на цифровата промяна и навлизането на изкуствения разсъдък: „ Отчита ли се въздействието на изкуствения разсъдък върху пазара на труда и автоматизацията на доста процеси? Това е развой, който ще задълбочи неравенствата в обществото и огромна част от специалностите ще станат ненужни. Още занапред би трябвало да мислим какво ще вършим с тези хора. За страдание тази амбициозност не я виждам в проекта. Голяма част от европейските страни към този момент дават отговори на трансформациите. “

„ Какво вършим оттук насетне? Този проект внася ли се в Народното събрание? “, това попита социалистът. По думите му това към този момент е направено от Германия, Франция, Италия. „ Или имате ли готовността да изпратите този проект непосредствено в Брюксел, с цел да стартираме процеса? “, продължи Стойнев.

„ Трябва да имате храброст да покажете какво тъкмо желаете. Трябва да започва процеса “, безапелационен е той. По думите му в случай че служебният кабинет не внесе плана, ще бъде като ГЕРБ.

„ Народът чака да бъдем по-смели, с по-визионерско мислене и да стъпим върху новите тласъци за стопански напредък “, приключи Стойнев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР