Това заяви народният представител от БСП Иван Ченчев в ефира

...
Това заяви народният представител от БСП Иван Ченчев в ефира
Коментари Харесай

Иван Ченчев: БСП е гласът на разума в политическото пространство

Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия Иван Ченчев в ефира на Евроком.

В предаването “Делници “ той изрази терзания, че към множеството монументи на културата и знаците на нашето Възраждане няма никаква грижа. „ Отношението на страната би трябвало да е непрекъснато и еднопосочно. Притеснени сме за построяването на паметника на Георги Бенковски, за къщата на Райна Княгиня, както и за доста други монументи на културата. “ Ченчев добави, че би трябвало да знаем от кое място идват парите за просвета и това е работа на Министерство на културата.

По думите му младото потомство сега е плашено от историята, тъй като тя бива пренаписвана в българските учебници. „ Много от историческите обстоятелства звучат по друг метод и това дава своето отражение. Нашата отговорност в Народното събрание е да входираме закони и да сме поредни в работата си “, изясни Иван Ченчев. Депутатът изрази вяра, че новоизбраните депутати ще се борят с лобистките закони, ще се борят против практиката да се вкарват закони през преходни и заключителни разпореждания, а това ще е победа за българския парламентаризъм.

Днешно изявление на Борисов бе коментирано от Иван Ченчев: „ По доста от тематиките всичко е неистина от началото до края. Той към този момент няма да е министър председател, само че държавното управление му образуваше боязън на хората и резултатът, с който се хвалят, е доказателство за този боязън. Защото всичко друго от администрацията и от корпоративния избор, е протестният избор “, изясни той като посочи, че протестният избор на тези избори е 70/30. Иван Ченчев цитира наблюдаващите на изборите, които споделят, че нещо не е било обикновено в процеса, както и че е употребен държавен запас в тази акция. „ Така не може да приказва министър председател на страна член на Европейски Съюз. Това е знак на неговите 11 години безотговорност “, безапелационен бе социалистът.

Ченчев напомни многократните си изявления, че това е най-слабият министър председател в Европа, че той не овладя рецесията и по тази причина е приключен и в този момент си отива.

„ Корнелия Нинова носи своята отговорност и тъкмо поради това няма да хвърли партията във вътрешнопартийни избори. В момента страната е по-важна от това да се занимаваме с неща вътре в партията “, разяснява Ченчев.

По думите му Българска социалистическа партия е играла почтено по време на акцията, а против себе си е имала една обща машина: „ Машината на държавното управление, машината на страната, администрацията, корпоративен избор, платен избор, безучастие на полиция и многото други партии, присъдружие на Борисов. “

Иван Ченчев разказа ерозията в ГЕРБ по този начин: „ В момента си отива един доста знаков човек за тях. Областните и общински ръководители, както и координаторите всеобщо подават оставките си, имаше бягства и на цели организации на ГЕРБ. Борисов би трябвало да изясни на личната си партия за какво докара хората си до там, че посредством напън да му завоюват изборите и той да не може да им обезпечи ръководство. “

По мотив идните президентски избори Иван Ченчев съобщи, че Българска социалистическа партия ще започва процедура по номинации, с цел да може президентът да получи поддръжката, която заслужава.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР