Това заяви на пресконференция директорът на Националната следствена служба Борислав

...
Това заяви на пресконференция директорът на Националната следствена служба Борислав
Коментари Харесай

Официално: Росен Ангелов се е самоубил с изстрел в главата

Това съобщи на конференция шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

По думите му, при аутопсията на натрупа на Ангелов, който бе открит на 7 януари в изоставена вила в село Луково, е открито, че той най-вероятно се е самоубил два дни по-рано - на 5 януари.

"Барутните частици от ръцете на Росен Ангелов са същите, като по проектила, изваден от неговата глава. Ние можем с огромна степен на възможност да твърдим, че става въпрос за самоубийство. Няма никакви следи от битка, това е просто човек, който е лежащ и се е самоубил. Пистолетът е имал саморъчно изработен заглушител по скица от интернет. Той е изработен от авто маслен филтър ", изясни Сарафов.

Той добави, че със същото оръжие са убити Кети Николова и останалите петима в къщата в Нови Искър.

"През цялото време на следствието съм поддържал персонално връзка с шефа на Научноизследователски институт по криминалистика към Министерство на вътрешните работи Добринка Маркова, с която сме разискали заключенията от експертизите от института по криминология. Иззети са облекла на самия Росен Ангелов, по които изрично има кръв на Кети, както и на Неделчо . Не мисля, че тези доказателства са малко. За нас безспорно причинител на шесторното ликвидиране е Росен Ангелов, който по-късно се е самоубил ", добави Сарафов.

Окръжният прокурор на София Наталия Николова добави, че ден преди да се самоубие Ангелов е влизал от таблет в "изключително гнусни уеб сайтове за детско порно ".

"При комплексната оценка направлението на изстрела дава изрично съображение, че е допустимо Ангелов да е възпроизвел изстрел в слепоочието със личната си ръка, което е доказателство за самоубийството му. Не се откриват охлузвания по горната част на лицето, т.е. няма никакви данни за съществуване на каквото и да е битка. По долните крака има пострадване, което е с много огромна отминалост - 10-15 дни. В тялото няма съществуване на етилов алкохол, морфин, кокаин, хероин, т.е. никакви упойващи субстанции или медикаменти ", сподели още Николова.

Първа е убита Кети Николова, която е излязла от вкъщи си, с цел да разноски кучето. Това е станало след 19.30 часа на 31 декември. След това - след 23 часа Росен Ангелов е умъртвил и останалите петима.

Очаквайте детайлности!

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР