Това заяви на брифинг за медиите след срещата на външните

...
Това заяви на брифинг за медиите след срещата на външните
Коментари Харесай

Блинкън: Трябва да сложим край на конфликта в Близкия изток възмо...

Това съобщи на брифинг за медиите след срещата на външните министри от Г-7 в Токио държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

 

Висшият посланик изложи позицията на Съединени американски щати за това по какъв начин съгласно тях би трябвало да наподобява сюжетът " ден след " в Газа след приключването на войната сред Израел и Хамас, осведоми „ Гардиън “.
 

„ Съединени американски щати считат, че основните детайли би трябвало да включват възбрана за принудително разселване на палестинци от Газа. Не и в този момент. Не и след войната. Никакво потребление на Газа като платформа за тероризъм или други насилствени офанзиви. Никаква повторна окупация на Газа след края на спора. Никакви опити за обсада или блокада на Газа. Никакво понижаване на територията на Газа. Също по този начин би трябвало да подсигуряваме, че от Западния бряг няма да могат да произлизат терористични закани ", означи той.

 

Блинкън добави, че Съединени американски щати се стремят към бъдещо съглашение, което " би трябвало да включва гласовете и стремежите на палестинския народ в центъра на ръководството на Газа след рецесията. То би трябвало да включва ръководство, ръководено от палестинците, и Газа, обединена със Западния бряг под управлението на Палестинската власт, и би трябвало да включва резистентен механизъм за възобновяване на Газа. "

 

Държавният секретар сподели още, че Съединени американски щати се концентрират върху " път към израелци и палестинци, които да живеят един до друг в лични страни, с равни ограничения за сигурност, независимост, благоприятни условия и достолепие ".
 
 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР