Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков след среща между него,

...
Това заяви министър-председателят акад. Николай Денков след среща между него,
Коментари Харесай

Акад. Денков: Борбата с корупцията се превръща и в борба за запаз...

Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков след среща сред него, Лаура Кьовеши и Мария Габриел.

 

„ Първо желая да благодаря на европейския основен прокурор, госпожа Кьовеши, че още веднъж посети България, с което демонстрира какъв брой значимо е да се покрие цялата територия на Европа със мощно наличие на Европейската прокуратура ”, означи министър председателят.

 

Той уточни, че в хода на диалозите централна е била тематиката за работата на Европейската прокуратура в България и са били набелязани някои ограничения, с които държавно управление би могло да помогне.

 

„ Срещите бяха доста градивни ”, съобщи от своя страна Кьовеши.

 

„ Първо би трябвало да приключим процеса по завършване на офиса на европейската прокуратура в България, тъй че да е изцяло работещ. В момента не сме запълнили броя на делегираните прокурори ”, добави тя.

 

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел акцентира, че задачата на европейския прокурор е доста значима, тъй като по този начин се пази общия интерес на Европейски Съюз и на всяка една страна членка на съюза. Важно е да получим поддръжка, че по тази причина държавно управление битката с корупцията е висш приоритет със законодателни промени и единни дейности, сподели Габриел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР