Това заяви Мая Манолова, лидер на Изправи се България в

...
Това заяви Мая Манолова, лидер на Изправи се България в
Коментари Харесай

Мая Манолова: От 1 октомври пенсионерите ги очаква нова лъжа.Само една трета ще получат символичен ръст на...

Това съобщи Мая Манолова, водач на Изправи се България в студиото на Българска национална телевизия.

 

Според нея над 1 млн. български пенсионери действително живеят с приходи под прага на беднотия и над 700 000 души работещи небогати. Тя попита реторично по какъв начин е допустимо да има сякаш обществена партия в ръководството на страната, която да остави толкоз българи с мизерни приходи. На този декор бе избран като безразсъден дебатът сред до неотдавна управлявалите съдружни сътрудници, кой е вдигнал пенсиите на хората – „ Толкова ги е вдигнал, че е оставил 1.1 млн. пенсионери под прага на беднотия. Това е геноцид! " – възмутено разяснява Манолова. Тя прикани обществения министър да поправя решението за прага на беднотия като го разкритикува поради интервала на данните, съгласно който се дефинира. Според специалисти от Изправи се България прагът на беднотия в България е 569 лева, а не изчислените 504 лева за идната година.

 

„ В идващия парламент има потребност от партия, която за се застъпва за ощетените " – това сподели водачът на Изправи се България в изявление в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " тази заран. Мая Манолова направи къс преглед на извършената акция досега като акцентира, че вместо обещания от Изправи се България осъществиха каузи с съответни дейности – „ Помогнахме на дребните картофо-производители да получат помощ от страната, спасихме дребния бизнес на няколко предприятия като дюнерите „ Фантазия " в Красно село, разобличихме монополиста Топлофикация за надписани сметки на столичани с 20% Данък добавена стойност и тези фактури бяха анулирани и понижени, накарахме министъра на енергетиката да стартира договаряния с Лукойл Нефтохим за понижаване цената на бензина и дизела ".

 

От Изправи се България потвърдиха, че могат да вземат решение проблеми и слоганът „ Гласувай потребно " е апел точно към гласоподавателите да дадат своя избор за онази партия, която е покрай тях в компликациите, бори се и пази ползите им до дъно.

 

В студиото на Денят Започва с Георги Любенов Манолова дефинира ескалацията на войната в Украйна като съществена разграничителна линия на идните избори и акцентира, че Изправи се България, под №17 стоят изрично зад мира и за провеждането на мирни договаряния. „ Като жена и майка, като водач, приканвам всички българи да не дават късмет на партии, които желаят да ни въвлекат в тази война ".

 

Относно прогнозите за ниска изборна интензивност на 2 октомври Манолова показа, че това се дължи на обезверяването на хората и разочарованието им от огромните партии – „ Най-големият грях на Четворната коалиция е, че направиха Борисов още веднъж вероятен! Ние от Изправи се България ще браним тези 90% ощетени небогати българи, останалите 10% свръхбогати имат задоволително посланичество от разнообразни партии в Народното събрание ".

Като част от „ избавителния проект " на групировката е въвеждането на налог благосъстояние. „ Солидарността в едно общество изисква най-бедните да не заплащат налог, а най-богатите да бъдат в допълнение облагани ". Въвеждането на необлагаем най-малко е също измежду неотложните цели на Изправи се България.

 

Лидерът на Изправи се България подлага на критика до момента управлявалите партии, които в този момент се сетиха, че няма утвърдена формулировка на „ енергийно небогати ", а до момента в който управляваха не направиха нищо. Тя напомни, че още през 2016 година е предложила ясна формулировка за енергийно безпаричен – всички българи, чиито сметки за сила надвишават 10% от приходите им. От групировката плануват и ще упорстват цялото нарастване на тези сметки да бъде поето от българската страна. „ Реално нуждаещите се са към този момент над 3 млн. българи ".

Сред останалите цели на групировката са налагане таван на цената на съществени хранителни артикули от дребната потребителска кошница, както и таван на цената на бензина и дизела до 2,50 лева за литър.

 

Мая Манолова прикани всички, които желаят да се изправят против високите цени на горивата, да се включат в проведеното от Изправи се България протестно шествие пред централата на Лукойл през днешния ден, 25 септември, неделя от 15 ч. Шествието е под надпис „ Стига на грабежа със скъпите горива! ".

 

В умозаключение Манолова изрази гордостта си от партньорството с майките от „ Системата ни убива " – „ Аз съм с майките от Системата ни убива от 2017 година Като омбудсман бях с тях месеци наред на палатковия лагер, пред Народното събрание. Заедно написахме Закона за персоналната помощ, дружно го внесохме, дружно накарахме депутатите да го одобряват, а по-късно ГЕРБ го осакати ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР