Това заяви генералният секретар на ОИСР Матиас Корман, който е

...
Това заяви генералният секретар на ОИСР Матиас Корман, който е
Коментари Харесай

Радев: Членството в ОИСР е стратегически приоритет за България

Това съобщи генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман, който е на посещаване в България. Днес той се срещна с президента Румен Радев.

 

Вярваме, че можем да допринесем за промени в България, имаме вяра, че България може да способства в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, сподели още той.

 

Президентът Румен Радев уточни, че това е първата аудиенция на Корман в София. “Благодарих на Корман за поддръжката и неговият важен принос за отблокиране на процеса на разширение на организацията. За България участието в Организацията за икономическо сътрудничество и раз стратегически приоритет. България интензивно сътрудничи с организацията в разнообразни начинания. Ние имаме упоритостта и готовността да способстваме за намирането на решения от световния дневен ред, сподели още Радев.

 

Държавният глава изясни, че в днешната комплицирана геополитическа обстановка е извънредно значимо да имаме мощна общественост от страни, които отстояват многостранната дипломация, каквато е и Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

 

“Най-важното да нас е, че процесът на участие ще ни даде късмет да изпълним нужните промени, да създадем по-добър бизнес климат, да ускорим икономическия напредък, да имаме доста по-голяма упоритост за високи стандарти. Да имаме повишение на стандарта и качеството на живот на българите, това е същинската полезност. ”, сподели още той.

 

Радев поздрави и служебния кабинет.

“Наред с преодоляването на редица рецесии, наред с голямата работа по подготовката на законите за Плана за възобновяване и резистентност, държавното управление съумя с доста старания да завърши първичният меморандум, който следва да бъде одобрен от Министерски съвет и изпратен към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР