Това заяви Елена Поптодорова – бивш посланик на България в

...
Това заяви Елена Поптодорова – бивш посланик на България в
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Изпращаме рекордна година за международни конф...

Това съобщи Елена Поптодорова – някогашен дипломат на България в Съединени американски щати, в предаването „ Твоят ден ” на NOVA NEWS в резюме на интернационалните събития през 2023-та година.

 

Според интернационалния редактор на NOVA Александрина Аврамова в този момент в света се водят над 36 дейни военни спора. „ Войната в Украйна е най-големият боен спор след Втората международна война насам, тя продължава към този момент съвсем две години, няма изгледи да завърши скоро. Много сложна, доста тежка година изпратихме. Тя беше изпълнена с доста спорове, кръв ”, заключи Аврамова.

 

Бившият зам.-външен министър Любомир Кючуков изясни годината в интернационален проект по този начин: „ в случай че думата на 2022-ра беше война, думата на 2023-та е „ повече война ”. Динамиката е отрицателна, това е съпроводено с процеси, които ерозират. Имаме явна наклонност на милитаризация на интернационалните връзки. Това, което изчезна като разбиране, е думата „ мир ”.

 

Той посочи, че в интернационален проект липсва разговор и напълно липсва доверие, което спъва воденето на договаряния, заключи Кючуков. Според него в Украйна следим война на заличаване. 22 месеца от началото на войната не сме по-близо до мира, сподели някогашният зам.-военен министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР