Това заяви депутатът от ПГ на “БСП за България“ Филип

...
Това заяви депутатът от ПГ на “БСП за България“ Филип
Коментари Харесай

Филип Попов, БСП: Държането на мандата в период от една седмица би означавало оставане на власт на правителството на Борисов

Това съобщи депутатът от ПГ на “БСП за България “ Филип Попов в ефира на Българска национална телевизия.

„ Вижда се, че нашите цели, а мисля, че са и на страната цели, точно решаването на проблемите в другите сфери, не се случват в Народното събрание. Единственият законопроект, който беше позволен, това е преизчисляването на пенсиите и достъпът до ваксина “, изясни той в предаването “Денят стартира “.

По думите му решението на президента да даде третия мандат на левицата не е поклон за това, че Българска социалистическа партия го поддържа за втори президентски мандат. „ Това е обикновено политическо решение, обещано на президента по Конституция “, разяснява той като добави „ Надявам се служебният кабинет, който ще направи Радев, да е в действителност експертен и в тези къси два месеца да не допусне утежняване на ситуацията в страната, и да създаде почтени, транспарантни избори. “

„ Наша кардинална позиция е, че Българска социалистическа партия не се меси в работата на другите институции, в това число и на президентската “, сподели още Филип Попов.

Той изясни, че сега левицата има трима претенденти в ЦИК, на които разчита и това е решение на Изпълнителното бюро. „ Разчитаме на тях, само че и на цялата ЦИК като орган, който се занимава с произвеждането на идващите избори. Надяваме се на една експертност, съчетана с експедитивност, само че тя да не е за сметка на качество “, заключи социалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР