Това заяви депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров-Ревизоро, визирайки поредните

...
Това заяви депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров-Ревизоро, визирайки поредните
Коментари Харесай

Сезонът за стачките свършва след 10 дни, свършва европредседателството

Това съобщи депутатът от " Обединени патриоти " Емил Димитров-Ревизоро, визирайки следващите закани за митинг - поради плана за Закон за за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Според него заканите са, тъй като дребните търговци не желаят да си поставят нивомери.
Припомняме, че към законопроекта има рецензии. Проектът планува фирмите, работещи на този пазар, да дават финансово поръчителство в интерес на министъра на стопанската система, с което те подсигуряват бъдещи обществени вземания. Въвежда се специфичен регистрационен режим за компаниите, продаващи на едро и дребно горива, складиращи и транспортиращи нефтопродукти, както и търсещите петрол и природен газ. Те би трябвало да дават годишно поръчителство (паричен депозит или банкова гаранция) в размер до 500 хиляди лв. за петролните бази и хранилища.
Съгласно предложенията, търговците на горива ще би трябвало да имат огромен капитал. За огромните компании и притежатели на хранилища за петрол и горива условието е за най-малко 3 млн. лв. капитал. За всяка бензиностанция ще се изискват 20 хиляди лв., превозвачите на течни горива ще би трябвало да дават поръчителство от 3 хиляди лв. за всяка цистерна. От 200 до 500 хиляди лв. е наложителната банкова гаранция или депозит за сдруженията, които се занимават с дистрибуция и пълнене на бутилки с полутечен газ. Всички тези условия ще понижат каузи на сивия бранш с 30%, считат вносителите. А изключени от обсега на закона са фермерите.
Заради това се готви митинг на дребни търговци, защото те биват приравнени, съгласно тях, към огромните компании. Протестът се готви за 26 юни, пред Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР