Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването Денят

...
Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването Денят
Коментари Харесай

Аталай: Този ден ще се запомни в историята на България. Не бяха положени достатъчно усилия от страна на ГЕРБ

Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

„ Оставиха го (Николай Габровски – б.р.) на политическата сфера самичък да се бори. След като не се получи разговора, откакто Борисов не направи нужното, видяхте резултатите. Габровски беше употребен. Той е популярен мъж, с огромна отговорност. Беше належащо през днешния ден да има държавно управление ”, сподели Аталай.

„ И през днешния ден се откриха сили да се оплюе цялото препоръчано държавно управление, само че не откриха и една добра дума да кажат те какво ще създадат ”, сподели депутатът от Движение за права и свободи.

Според него ГЕРБ не направиха нужното, с цел да имаме постоянно държавно управление. „ Те трябваше да поканят всяка политическа групировка. Всяка политическа групировка трябваше да даде съгласието/несъгласието си с тези цели. Ако някой имаше искания, трябваше да се решат преди да влязат в залата. Движение за права и свободи сме доста огорчени, не сме на себе си – да имаш опцията и силата, 12 година да си отпред и да не се появиш на арената да поемеш политическата отговорност, да направиш последни старания да защитиш тези експерти, дали единодушие да работят. Огорчени сме от неположените старания да се избави шанса ”, разясни Аталай.

„ Един от целите беше по какъв начин да бъде измъкната България от рецесията. Едностранното прекъсване доставките на газа способстваха за повишаването на инфлацията ”, изясни зам.-председателят на Комисията по енергетика н 48-ото национално заседание.

„ В комисия ще бъде прегледано присъединяване на медиаторите, виновни за нагнетяване на безценен газ в находището „ Чирен ”. Започваме да теглим газ от там. Всички чакаха, че цените ще паднат, в този момент желаеме с 40% нагоре – по какъв начин се получи това разминаване ”, сподели Аталай.

„ Когато замениш истината с лесни решения, тогава ти не може да бъдеш управленец на една компания, какво остава на една страна. Получихме безценен газ, това не ни дава опция да развиваме енергетиката, да развиваме страната. След идващите избори отново няма да има правителство… Държавата ще бъде на това ниво, където да няма да може да си плащаме ежедневните си потребности. Президентът като видя, че няма държавно управление, реши да излезе на политическата сцена отново (като наложи вето). Много е елементарно да удължаваш времето, да не даваш мандати, а след това да определяш дата за отиване на избори ”, изясни Рамадан Аталай.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР