Това заяви депутатът от „Демократична България Атанас Славов по БНТ.„Утре

...
Това заяви депутатът от „Демократична България Атанас Славов по БНТ.„Утре
Коментари Харесай

Атанас Славов: Спирането на газа от Русия е открито военно действие спрямо България

Това съобщи депутатът от „ Демократична България " Атанас Славов по Българска национална телевизия.

„ Утре ще се реши каква тъкмо помощ да предоставим на Украйна. Народно събрание не може да се меси в конкретика. Утре ще забележим едно много по-широко болшинство, което е евроатлантическо. Важно е да потвърдим нашето място в този цивилизационен съюз “, съобщи Славов.

„ Демократична България " е " за " изнасяне на оръжие за Украйна. Страната ни създава оръжия и може да подкрепи на Украйна, с цел да отблъсне агресора. Не виждам нищо аморално в това. За „ Демократична България " е извънредно значимо да се възползва от опциите за рационализация на Българската войска по натовски стандарти. Имаме шанса да преминем на друго военно-техническо равнище. Ние настояваме за ускорена рационализация.

Русия е агресор и в случай че не бъде спрян в Украйна, може да се появи в Молдова, може да се появи и в България “, сподели депутатът от „ Демократична България ".

По думите му позицията на президента и на Българска социалистическа партия е неуверена. „ Говори се за войната, като за нещо нереално, без да се загатва агресорът. Това е опасност за целия район. Русия би трябвало да бъде спряна и това ще е гаранция за нашата сигурност “, не спести упрека си Славов. " Следващата цел на Русия е Одеса и Бесарабия, а това значи на територии, където има и български потомци и български сънародници, да се водят военни дейности. Затова Русия би трябвало да бъде спряна още в Донбас.

Иначе Украйна явно не разчита единствено на България за помощта, която получава, само че това е нашата взаимност, това е нашата действителна поддръжка. Другото е да седим да гледаме по какъв начин къщата на съседа гори, и да викаме пожар, пожар, а нищо да не създадем ", акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР