Това запита политологът доц. Татяна Буруджиева по NOVA NEWS.Запитана дали

...
Това запита политологът доц. Татяна Буруджиева по NOVA NEWS.Запитана дали
Коментари Харесай

Буруджиева: Третият мандат ще бъде даден на БСП или на ”Български възход”

Това запита политологът доцент Татяна Буруджиева по NOVA NEWS.

Запитана дали президентът Румен Радев може да връчи третия мандат на Движение за права и свободи, тя отговори, че се съмнява в това, тъй като е ясно, че Движение за права и свободи не може да направи държавно управление. „ С връчването на Политическа партия той си даде опция да се разиска държавно управление ПП-ДБ… Остава сред Българска социалистическа партия и БВ да чакаме да забележим на кого ще го даде ”, сподели политологът.

 

„ Когато искаш конституционна смяна, това са стратегически промени. България в този момент няма държавно управление, което да се занимае с актуалните, не толкоз със стратегическите задания. Със стратегически задания се занимаваш, когато си законен. Не е допустимо да се радват партиите, че ги поддържат 200-300 хиляди души, и да имат смелостта да трансформират Конституцията, което е стратегическа смяна ”, изясни Буруджиева.

 

Тя изясни думите си – „ Това да се правят някакви велики каузи, пречи на българите да си правят работата – от заран до вечер се занимаваме с политика. Демократична България считат, че единствената пречка за правосъдната система е името на основния прокурор. В правосъдната система би трябвало да си наясно какво искаш да промениш, а не кого да махнеш ”.

Според нея политиците живеят в своя личен, виртуален свят. Ако не беше по този начин, трябваше да знаят, че първата задача е понижаване на цените и изясненост какво се случва с приходите на хората.

 

„ Някой от българите може ли да си показа, че ще пристигна измъчено държавно управление и ще реши казуса с Шенген. От 8 година знаем, че Холандия има обструкции към нас ”, разясни Буруджиева. „ Ние по този начин си приказваме, ние се държим един към различен като че ли сме в тоалетната ”, направи отпратка към остаряла арт апаратура тя.

 

Относно компликацията да бъде основана коалиция политологът сподели: „ Българските политици от всяка партия замязяха на група от детската градина, които само се карат за това кой е предложил играта и кой на кого е дал играчка ”.

 

„ Много е комплицирано с новите играчи, тъй като хората са доста отвратени. Битката ще бъде да се прескочат 4-те %. …. Вдясно (дясното политическо пространство) имаме партии, които изпълват 1 млн. Повечето от десните партии са показани по един или различен метод. Когато погледнем надясно- имаме 4-5 субекта. Вляво е огромната ниша, където може и да има нов индивид, само че няма да има вълна ”, сподели Буруджиева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР