Това за което ни обвиняват, че сме експлоататори и не

...
Това за което ни обвиняват, че сме експлоататори и не
Коментари Харесай

Заплатата ти скача двойно през 2019 година, ако си...

Това за което ни упрекват, че сме експлоататори и не даваме обективни заплати, не е правилно. Тази година отново ще има към 10 на 100 растеж на междинната заплата, съобщи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на гала по връчване на премиите на спечелилите в състезанието " Мистър и Мисис Икономика " на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, която се състоя в НДК.

Прогнозата ни като КРИБ е и идната година да бележим двуцифрен растеж на заплатите, само че на експерти, посочи Домусчиев. Той добави, че бизнесът има потребност от образовани хора, експерти, и изрази вяра за решение на казуса с дефицита на фрагменти, което ще способства за растежа на износа и на Брутният вътрешен продукт. 



Домусчиев означи, че опцията за импорт на работна ръка ще даде " прохлада " на стопанската система ни. Председателят на КРИБ благодари на държавното управление и на Народно събрание за поддръжката за решаването в къси периоди на проблемите на бизнеса. Тези резултати водят до там, че сме на крачка от Еврозоната, от влизането в Шенген, по-добри отчети от Европейска комисия и това е плод на взаимните ни старания и работа с парламент и държавно управление, добави ръководителят на КРИБ.

Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи по време на церемонията, че почита всички специалности, само че има една, която е по-различна. Това са хората, които не търсят работа, а дават, които не харчат пари от налозите на другите, а заплащат такива и не се тормозят да рискуват личните си пари, зоната на комфорт, и това са бизнесмените, сподели вицепремиерът. Той продължи, че сполучливите бизнесмени получават премия под формата на облага, само че уточни, че те имат потребност и от публично самопризнание. Те са основна част от националния капитал и ние би трябвало да ги пазим, развиваме и да ги даваме за образец, съобщи Дончев. 

Той уточни измежду безспорните тематики сред държавното управление и бизнеса това, че стопанската система ни би трябвало да пораства повече и да и по-конкурентоспособна. Ние всички дружно би трябвало да създадем стопанската система ни по-бърза, по-агресивна, по-дигитална, по-високотехнологична, прикани вицепремиерът деловите среди.

Вицепремиерът Марияна Николова пожела на компаниите да продължат да развиват сполучлив бизнес и добави, че държавното управление ще продължи работа за основаване на удобна бизнес среда.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова благодари на представителите на виновния бизнес в София, които са съдействали в последните 10 години столицата да се развива възходящо, и изрази вяра това да е и с помощта на положителното партньорство с общината. Добрият бизнес е обществено виновен, сподели столичният кмет и насочи зов работодателите да предизвикват чиновниците си, които се включват по-активно в " зелените " политики на общината - потреблението на екоколи. А най-добре на публичния превоз, тъй като тогава няма да има тапи, а и въздухът ще е по-чист, добави Фандъкова.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов посочи заслугите на работодателите и на служащите за развиването на стопанската система и уточни, че държавното управление ще продължи да работи с деловите среди за нейния разцвет и за основаването на конкурентна работна среда.

Министърът на туризма Николина Ангелкова подсети по време на церемонията, че туризмът образува огромна част от Брутният вътрешен продукт и добави, че това става с помощта на напъните на деловите среди, както и на общите старания сред общините, бизнеса и държавното управление.

Министърът на земеделието Румен Порожанов уточни, че тази година не е била лека за бранша " земеделие и хранителна промишленост ", само че е била задоволително сполучлива. Секторът, уповавам се както и всички други, е жертван да върви напред и нагоре, съобщи министър Порожанов.

Изпълнителният шеф на А1 България Александър Димитров и изпълнителният шеф на " Пощенска банка " Петя Димитрова станаха Мистър Икономика и Мисис Икономика за 2018 година Наградиха им бяха връчени от вицепремиера Томислав Дончев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

business.dir.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР