Това, за което ме награждавате, осмисли съществуванието ми в театъра.

...
Това, за което ме награждавате, осмисли съществуванието ми в театъра.
Коментари Харесай

След Аскеер-а Цветана Манева се сбогува със сцената

" Това, за което ме награждавате, осмисли съществуванието ми в театъра. Трудно е да приемеш, само че никога не е трагично, че си отиваш. Ако имаше тук довечера „ изгряваща звезда ”, то аз се усещам като " залязваща " такава. Всяко нещо на този свят има край!.., сподели Манева и прикани публиката да я аплодра за финален път, написа Епицентър.

" Благодаря на публиката, тъй като най-вече съм желала тя да ми се довери. Получих го! Винаги съм успявала да предам на публиката това, което е надълбоко в душата ми... Ако този свят, който по този начин устремено се е запътил да стане неприличен, нечовечен, да ни чертае бъдеще, че ще опустеят пространствата, в които живеем и творим, съществуваме, мечтаем и имаме вяра... И да желаеме и след нас да има хора, които също по този начин да имат вяра, визия си нямате - аз имам вяра, че всичко това може да приключи в театъра. Ако и вие мислите по този начин, в този момент може да ми благодарите, като ми изръкопляскате за финален път, тъй като повече на сцена няма да ме видите ", сподели Цветана пред смълчаната и станала на крайници зала… И напускайки сцената, помаха за довиждане на феновете.

Почетен " Аскеер " на сцената в спектакъл " Българска войска " получи актрисата Меглена Караламбова, за чието посрещане на сцената публиката се изправи на крайници.

" Позволете ми да се обърна първо към моите сътрудници. Скъпи мои, довечера съм тук поради вас, тъй като имах съществени подозрения, че ще съумея да дойда по забележими аргументи. И си споделих: " Меглено, ти с висока температура, превита на две от болки, след всякакви съществени драми житейски си излизала на сцената и все едно, че нищо ти няма. Я се стегни, облечи се цялата в бяло, вземи си тояжката и иди да благодариш на хората, които са те уважили с тази огромна премия. Много ви благодаря, скъпи сътрудници. Това в действителност е огромна чест ", сподели Караламбова.

Номинациите в 11-те категории бяха селектирани от 90 представления, осъществени от 1 май предходната година до 30 април тази.

За водеща женска роля " Аскеер " сграбчи Мария Каварджикова за ролята ѝ на Пилар в „ Една испанска пиеса “ в Малък градски спектакъл " Зад канала ".

За същата режисура отиде и оценката в категорията " водеща мъжка роля ". Грабна го Малин Кръстев за ролята на Мариано.

Статуетката за постановка, направена от Георги Чапкънов, отиде при Диана Добрева за постановката „ Коприна “ в пловдивския спектакъл.

За най-хубаво зрелище беше отличена " Опашката " от Захари Карабашлиев в плевенския спектакъл с режисьор Явор Гърдев.

Награди " Аскеер " получиха още съдружие " Суматоха " (в категорията " Изгряваща звезда " за „ Въпреки живота, всичко е обич ”),

Лили Шомова (в категорията за поддържаща женска роля в „ Госпожица Юлия “), Юлиан Вергов (в категорията за поддържаща мъжка роля в " Народът на Вазов " ), Мира Каланова (в категорията " Сценография " за " Коприна " ), Марина Райчинова (в категорията " Костюмография " за " Коприна " ), Николай Иванов (в категорията " Театрална музика " за „ Шахнаме: Сказание за Зал “) и " На живо " (в категорията за " Моноспектакъл " ).

Водещ на вечерта бе артистът Веселин Ранков.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР