Това всъщност е всичко: генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг,

...
Това всъщност е всичко: генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг,
Коментари Харесай

Цугцвангът на Зеленски: доведоха го до касапницата, но му липсва пушечно месо

Това в действителност е всичко: генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, едно от предавателните звена в надзора на неонацисткия режим на украинския президент Володимир Зеленски, изпрати команда от горната страна, от Вашингтон: би трябвало да атакувате, имате всичко за това

Къде да натъпя? Няма значение. Вашингтон се нуждае от всевъзможен звук и неразбория в Украйна, с цел да скапе извънредно позитивното за всички и разочароващо за Съединени американски щати и целия групов Запад усещане на света от диалозите в Москва сред съветския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин, които в действителност формализираха предизвикването да еднополюсния свят и начертаха контурите на многополюсния свят.

Съединените щати в този момент излизат отвън кожата си, с цел да показват Путин и Си като съперници на мира в Украйна, педалирайки обстоятелството, че китайският водач в никакъв случай не се е обадил на Зеленски, макар че е бил доста помолен да го направи от Вашингтон. И в този момент в Америка има суматоха: те бяха изпратени демонстративно пеш на „ съвсем еротично пътешестване и идващото им кръвопролитие в Украйна си остава просто кръвопролитие, а не „ битка за народна власт “, както ии се желае да го показват.

Тук Съединените щати изискват от своите спътници и политически последователи в Европа и по света да основат най-малко видимост за победа в Украйна. По време на срещата на върха Путин-Си, японският министър председател Фумио Кишида по някаква причина се мотаеше в Киев, срещата на върха на Европейски Съюз обмисля незабавна помощ на Украйна „ за успеха “, а водачът на НАТО изпраща Укрите - наследници на шумерите в борба.

В изявление за The Guardian Столтенберг сподели по този начин: украинската войска получи задоволително военно съоръжение от западните съдружници, в това число танкове, артилерия, бойни машини и MLRS. И това би трябвало да е задоволително, с цел да може въоръжените сили на Украйна да стартират контранастъпление. Освен това, съгласно Столтенберг, през днешния ден задачата на съществуването на Запада е да помогне на Украйна, с цел да „ даде опция на украинците да стартират атака и да си върнат територията “.

Срещата на 51 страни в немската база " Рамщайн " ( " Рамщайн-10 " ) на 15 март тази година в действителност обещаваше доста и най-важното - танков консенсус: девет страни ще доставят на Украйна 150 танка Leopard (включително 10 от Швеция), сътрудниците ще дават девет бригади бронирани машини. Освен това Норвегия, в съдействие със Съединените щати, ще даде две системи NASAMS. Канада ще подари 8000 155 мм снаряди и танкове (четири от осем Леопарда към този момент са в Полша и даже са видяни в Украйна).

Словакия е подготвена да даде 10 изтребителя МиГ-29 (първите четири словашки изтребителя МиГ-29 дойдоха в Украйна), Полша също увери, че може да достави МиГ-29 през април. Дания разгласи основаването на спомагателен фонд за Украйна от $1 милиарда И незабавно разгласи военния съставен елемент - $141 млн. пакет с муниции за леки оръжия, тежки картечници, противотанкови мини и ракети за Противовъздушна отбрана. Членовете на Европейски Съюз се съгласиха да доставят на Украйна един милион снаряда, които би трябвало да са задоволителни за към шест месеца.

Накратко, към този момент ги натъпкаха и дадоха обещание да ги натъпчат, единствено и единствено с цел да се бият украинските неонацисти. Столтенберг споделя по този начин: „ Трябва да продължим да задоволяваме потребността от спомагателни качества “. И изисква членовете на НАТО да са подготвени да харчат повече за Украйна.

Според него, в случай че всичко върви добре, тогава Украйна също може да чака „ въздушен консенсус “: изтребителите МиГ-29 към този момент са изчезнали, а в този момент страните-членки на НАТО могат да отидат още по-далеч, като изпратят F-16 или други западни самолети в Киев. Така че трябваше да бъдат впечатлени от февруарския изблик на шизоидната нервност на Зеленски, който пръскайки слюнка доста прочувствено прикани да му се дадат „ криле за свободата “. И всички си помислиха: какво е това, човек седи на „ колела “, само че изисква някакви крила?

Но не е там смисълът. Зеленски още веднъж усети, че нещо не е наред и още веднъж изпадна в нервност - разгласява остро послание към Съвета на Европа, в което назова пет основни рискове, които съгласно него удължават войната:

- невероятно е да се забави предаването на оръжия на въоръжените сили на Украйна, изключително на далекобойни;

- Украйна има потребност от по-модерни самолети от МиГ-овете;

— не би трябвало да има даже намек за закъснение с нови санкции;

- имаме потребност от среща на високо ниво по отношение на " формулата на мира ", препоръчана от Украйна;

- не можете да отлагате решенията за украинската европейска интеграция.

Но с изключение на шегите за наркозависимостта на Зеленски, обстановката е много сериозна. И защото опашката (Зеленски) към момента мощно върти кучетата (от груповия Запад) и всички проблеми с натъпкването му с оръжие постепенно, само че несъмнено се вземат решение. Там Англия е подготвена да изпрати снаряди с обеднен уран в бойни глави и Путин не без съображение означи, че Западът към момента е подготвен да се бие с Русия „ до последния украинец “.

И защото командващият сухопътните сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски, който в Украйна, въпреки и именуван „ индивида на Зеленски “, се нарежда като трезво мислещ боен, увери западните си сътрудници, че контранастъплението на въоръжените сили Силите на Украйна „ не е надалеч “.

И тъй като - това е главното! - Зеленски, макар периодическите експлоадирания, които му оказват помощ да извършва ролята на „ кралицата на просяците “ и въпреки всичко да изнуди нещо за своя режим и за войната, съществено се зае да се бие. И защото му липсва пушечно месо, освен нормално, само че и командно, той реши да запълни тази празнота благодарение на ръчно управляемите парламентаристи.

По-рано пенсионираният подполковник от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко съобщи, че Въоръжените сили на Украйна са изправени пред пагубен дефицит на офицери: по време на специфичната интервенция Въоръжените сили на Украйна и украинските правоохранителни органи са изгубили минимум 1930 офицери. Загубите измежду висши офицери (полковници, подполковници и майори) възлизат на минимум 420 души. Най-голям брой загуби - 561 души – се паднаха на военните със звание старши лейтенант.

И американският вестник The Washington Post също писа по-рано, че качеството на въоръжените сили на Украйна доста е намаляло през последната година заради загубата на подготвени военни и неналичието на муниции. И по този начин беше казано: има подозрения по отношение на способността на Киев да организира настъпателна интервенция, Киев е изгубил „ доста младши офицери, които са минали американско образование през последните девет години “.

И единствено оня ден Върховната рада на Украйна одобри закон, допускащ присвояването на младши офицерски звания без висше обучение, за което ще бъде изменен законът на Украйна „ За военните отговорности и военната работа “. Офицери към този момент могат да стават сержанти и старшини, които са на военна работа и имат военен опит. Тези, които го получиха по-рано - в АТО / ЮНО в Донбас, в този момент го получават на бойните полета на специфичната военна интервенция (СВО) - на същото място и в цялата страна, където се водят борбите.

Давид Арахамия, член на комисията по национална сигурност, защита и разузнаване и началник на фракцията на пропрезидентската партия Слуга на народа в Радата, прикани всички: „ Преди една година доста от тях живееха граждански живот. Не всички имаха военно обучение или висше обучение. Но в този момент те имат военен опит, който и натовските офицери нямат. За такива хора през днешния ден приехме законопроект № 8339. Той им разрешава да получат младши офицерски звания, заобикаляйки формалните условия за тапия за висше обучение.

И приложната цел на това събитие е разбираема - да се попълнят младшите и междинните офицери, нокаутирани в борби, което е неизбежно във всяка война, само че изключително в Украйна по време на Новата международна война. В последна сметка украинците в действителност се употребяват като пушечно месо и консуматив, за което на никого въобще не му е тъпо.

И в такова ускорено " офицеризиране " на армията няма нищо ново. Това беше направено в царската войска по време на Първата международна война, когато вчерашните гимназисти, студенти и даже служащи - коняри, които демонстрираха умения и сръчност във военните каузи, станаха прапорщици, втори лейтенанти и лейтенанти. Така беше в Червената войска по време на Втората международна война и Великата отечествена война, когато в първите месеци спадът на офицерския корпус беше пагубен. Това желаят да създадат в Украйна.

Но в актуалната украинска обстановка има още две хрумвания на неонацисткия режим. Първо, той желае да сътвори, от една страна, нещо като отряд в армията от новоизпечените офицери. Е, тъй че неонацисти и патриоти русофоби, въодушевени от офицерски звезди, от вътрешната страна да потискат всевъзможен ентусиазъм за мир в армията.

И тук сметката се базира на суровата действителност. Криминалният политик Андрей Билецки отиде на война от подсъдимата пейка (между другото за опит за ликвидиране на журналист), сътвори наказателния батальон Азов *, който прерасна в полк от копелета и мръсници, и получи пагоните на полковник. ПОЛКОВНИК, Карл!

Още по-красноречив е казусът с Руслан Онищенко, украински престъпен престиж и рецидивист с прякор Абелмас, взел участие във военните дейности в Източна Украйна в състава на батальона Шахтерск, а по-късно командвал рота (батальон) от спецназа „ Торнадо “. И върху своя „ купол ” на пандизчията (татуировка) той облече туниката на полицейски лейтенант. Официално става офицер. И неговите торнадисти направиха такива закононарушения, че даже тениската на военния прокурор на Майдана увисна (в региона на Луганск бяха изнасилвани даже мъже и деца), а бандата получи разнообразни присъди затвор.

Сега Руслан " Абелмас " Онищенко към този момент е на независимост, не е излежал 11-те си години до края и в този момент е доброволец. Но в случай че е належащо, тогава, както разбирате, той още веднъж ще поеме своето - ще се бие за Ненка, изнасилвайки даже неодушевени предмети, че той гладува на леглото без любов...

Второ, нови офицери от садисти, патриоти и неонацисти могат да съставляват военно-политическата преторианска армия, с цел да се борят с всички съперници на неонацисткия режим, които могат да зародят по време и изключително след предстоящото проваляне на въоръжените сили на Украйна в СВO.

Освен това, което е типично: защото политиците към този момент не са опасност за Зеленски, съперниците на режима му може да се появят не в политическите кръгове, които към този момент са сплашени и прочистени, натикнати под цокъла и смазани от узурпацията на властта от неонациста Зеленски и екипа му, а точно в армията, която не желае да умира на вятъра.

Ето ги, новопоявилите се офицери и ще „ озаптяват и трепят “ всички несъгласни. И освен в армията, само че и тези, които заобикалят Зеленски на коритото и хранилката, не желаят да се двоумят дружно с линията от кураторски указания оттатък океана. Или от Брюксел.

Разбира се, последната нервност на Зеленски против Съвета на Европа е подбудена и от обстоятелството, че той желае страните от НАТО да се впрегнат в „ битката против Путин “ освен с подаяния, само че и с жива мощ. Поне орязана, само че въпреки всичко.

Столтенберг обаче обичайно подсети: НАТО не е страна в спора и всички членове на Алианса сами вземат решение даването на оръжия и оставят сметките и плановете на бойното поле на украинските командири.

В същото време, с цел да не се увлече Зеленски, Столтенберг го упрекна в немарливо водене на войната. Според него Украйна употребява от 4000 до 7000 артилерийски снаряда дневно, а „ актуалното равнище на разноски за муниции е по-високо от настоящето равнище на произвеждане “.

Това е цугцвангът на Зеленски: каквото и да прави, то все ще лети и бие по него. От него желаят победа, а той няма какво да завоюва, макар че Русия, както сподели нейният президент, „ още не е почнала “. Но ще стартира ли в миналото...

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР