Това, върху което съсредоточихме нашия разговор, бяха проблемите с инфлацията.

...
Това, върху което съсредоточихме нашия разговор, бяха проблемите с инфлацията.
Коментари Харесай

Валдис Домбровскис: Забавянето за еврозоната не трябва да ви обезкуражава

Това, върху което съсредоточихме нашия диалог, бяха проблемите с инфлацията. Това, което служебното държавно управление реализира от август месец е да имаме един непрестанен спад на инфлационните показатели, с цел да можем да се доближим до критерия по Маастрихт.

 

Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев по време на среща със зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис в Министерски съвет, представен от Novini.bg.

 

Валдис Домбровскис благодари за продуктивната среща. Обсъдихме няколко значими тематики, свързани с приемането на еврото, усилването на стопанската система и работата на България за присъединението към еврозоната. Разговаряхме и за войната в Украйна и по какъв начин може да се помогне на Украйна.

 

" Европейска комисия ще продължи да поддържа работата на държавното управление и да работи тясно с българските управляващи, с цел да подсигурява, че тази работа ще докара до триумф и България ще може да влезе в еврозоната ”. увери той. 

 

Домбровскис изрази вяра, че страната ни ще успее да влезе в еврозоната от 1 януари 2025 година „ Междувременно България ще би трябвало да отговори на всички критерии от Маастрихт, освен за инфлацията. Трябва да се изпълнят уговорките, свързани с интервала след ERM II ”, добави той.

 

Домбровскис каза, че ще има закъснение преди приемането на еврото, само че това не трябва да ни обезкуражава.

 

Той добави, че е имало сходни случаи на нашия, само че акцентира  че е доста значимо да се изпълнят критериите по Маастрихт. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР