Това управление се намира в агония. Те си отиват. Въпросът

...
Това управление се намира в агония. Те си отиват. Въпросът
Коментари Харесай

Румен Гечев: Като каже Борисов добър ден, си гледаме часовника

Това ръководство се намира в мъка. Те си отиват. Въпросът е не дали, а по кое време, сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

Той разяснява обвиняванията, че Българска социалистическа партия "яхва " митинга на майките на деца с увреждания и днешното изказване на премиера, че ще бъдат отпуснати 150 млн. лв. за хората с увреждания. Кой различен, в случай че не Българска социалистическа партия би трябвало да поддържа тези митинги и да отбрани интереса на българските деца? Борисов, когато каже "добър ден ", си гледаме часовника. Той си сменя мнението по 10 пъти дневно. Няма ги парите. Това е безсрамие и цинизъм, четири месеца не могат да създадат един закон, съобщи Гечев.

Управляващите са внесли закона и го изтеглят. Протестиращите споделят, че държавното управление лъже хората и протака изработването на закона. Ще пристигна проектобюджетът и няма да има закона, който са дали обещание, добави депутатът от Българска социалистическа партия.

По думите му ръководещите лъжат българските жители, че има 2 милиарда лв. остатък, Защо не кажат, че са похарчили доста дребна част от плануваните в бюджета пари за вложения в България, съобщи социалистът.

Те едно приказват, друго мислят, трето вършат, добави Гечев.

Той разяснява и поръчката на Българска социалистическа партия да внесе избор на съмнение против показания от ръководещите план за нов здравноосигурителен модел.

Това болшинство ръководи към този момент 10 години. Не можем да ги чакаме да вършат планове за промяна до 2075 година. Какво вършиха през последните 10 години в опазването на здравето? Стотици милиони в допълнение се отпускат всяка година. Парите изтичат през корумпирани схеми за продажба на медикаменти. Нещата със отговорностите на лечебните заведения с държавно присъединяване нарастват, облагите на частните лечебни заведения порастват в една страна. Не може още 100 години лечебните заведения да работят като заводи за обувки – те не споделят какъв брой хора са излекувани, а каква им е загубата и облагата. Схемата би трябвало да бъде изменена съществено, акцентира социалистът.

Никакви отсрочвания не можем да даваме на държавното управление. Готови сме да обсъждаме всевъзможни оферти за промени с ръководещите, само че те не оферират нищо съответно написано, с изключение на лкуми, които разтягат по медиите, сподели социалистът.

По думите му концепцията на земеделския министър Румен Порожанов комерсиалните вериги да продават самун без облага е несериозна. Търговските вериги не са църкви, където министърът да се моли. Мениджърите на комерсиалните вериги са определени от акционерите им, а в края на всяко тримесечие те очакават единствено едно – облага, съобщи още Румен Гечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР