Това управление беше създадено с една ясна задача – да

...
Това управление беше създадено с една ясна задача – да
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Не приемаме подмяната на приоритети от страна на ГЕРБ

Това ръководство беше основано с една ясна задача – да освободи властта и институциите от корупционния багаж, който влачат във всички години на прехода. Това договорихме и записахме в управническата и законодателна стратегия, за това си стиснахме ръцете с Мария Габриел. Основен приоритет на това държавно управление е битката с корупцията и правосъдна промяна, които да върнат възприятието на правдивост у хората. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков преди началото на днешното съвещание на Министерски съвет.

„ Постигнахме доста дружно с Народното събрание за последните 9 месеца. Променихме Конституцията и Закона за Антикорупционната комисия, въведохме надзор в дейностите на основния прокурор, подготвихме промени на законите за Висш съдебен съвет, с цел да осигурим самостоятелност от политическа интервенция в правосъдната система “, добави той.

„ За да има правдивост, а не бухалки, би трябвало да довършим дилемите. Предстои избор на състава на Антикорупционната комисия, на Висш съдебен съвет и на основни регулатори. Последните разкрития за групите на Мартин Божанов - Нотариуса и Пепи Еврото демонстрираха, че правораздаването ни е превърнато в борса. Вместо да се борят с престъпността, проведени групи с протекцията на политици са изпълнявали мокри поръчки пред необятно затворените очи на службите, прокуратурата и Антикорупционната комисия. Сега е нужна политическа храброст да създадем политическите стъпки, както са маркирани в управническата и законодателна програма “, сподели още министър-председателят.

„ Предложението на ГЕРБ от през вчерашния ден коренно трансформира цели, набелязани от нас преди 9 месеца. Вместо да продължим с промените, фокусът се слага върху министерски кресла и битка за постове. Заявявам ясно, че не одобряваме такава замяна на целите. Нека осъществим дилемите по този начин, както са сложени и при изискванията, които договорихме дружно с ГЕРБ преди месеци “, сподели още той и добави: „ Едва откакто се извърви набелязания път за битка с корупцията и промяна в правосъдната система през идващите няколко месеца, тогава сме подготвени да обсъдим с ГЕРБ как да продължим напред. “

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР