Това твърди агенцията за информационна сигурност ENISAЕвропейският съюз смята спонсорираните

...
Това твърди агенцията за информационна сигурност ENISAЕвропейският съюз смята спонсорираните
Коментари Харесай

ЕС очаква Иран да ускори кибер шпионажа

Това твърди организацията за осведомителна сигурност ENISA

Европейският съюз счита „ спонсорираните от страната хакери ” за една от най-големите закани за цифровата сигурност на блока (източник: CCO Public Domain)

Иран евентуално ще разшири активността си по кибер шпионаж, защото връзките на страната със западните сили се утежняват, съобщи неотдавна организацията за цифрова сигурност на Европейския съюз.

Ирански хакери стоят зад няколко кибер офанзиви и онлайн акции за дезинформация през последните години, счита организацията. Този месец Европейският съюз наложи първите си наказания против Иран, откакто международните сили реализираха през 2015 година съглашение за нуклеарната стратегия на Техеран в отговор на иранските проби с балистични ракети и убийства в Европа.

„ Новоналожените наказания против Иран евентуално ще подбуден страната да ускори дейностите, свързани с кибернетични закани и спонсорирани от страната, за реализиране на нейните геополитически и стратегически цели на районно равнище ”, се споделя в отчет на Агенцията на Европейския съюз за мрежова и осведомителна сигурност (ENISA), представен от Ройтерс.
още по тематиката
Агенцията счита „ спонсорираните от страната хакери ” за една от най-големите закани за цифровата сигурност на блока. Според отчета на ENISA, Китай, Русия и Иран са „ трите най-способни и най-активни кибер артисти, свързани с икономическия шпионаж ”.

Трите страни изрично отхвърлят изказванията на Съединени американски щати, че техните държавни управления организират кибер офанзиви. Високопоставен държавен чиновник от Иран отхвърли тезата, като акцентира, че „ всичко това е част от психическата война, стартирана от Съединените щати и техните съдружници, против Иран ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР