Това става ясно от текста на съдебно решение, постановено на

...
Това става ясно от текста на съдебно решение, постановено на
Коментари Харесай

Съдът в Деня на труда: Нинова е злоупотребила с права, уволнявайки областния си координатор за Пловдив!

Това излиза наяве от текста на правосъдно решение, постановено на 01 май 2023 година - Деня на труда, от състав на Районният съд в гр.Пловдив. Съдът е обърнал внимание, че уволнението е освен нелегално, само че и постановено при корист с права, защото уволнената не се е съобразила с " партийната заръка " да гласоподава за несъмнено лице " спуснато " от централното управление, с цел да бъде определено за ръководител на Младежкото обединяване в Партията-майка. Въпросното лице е Станислав Стоенчев от гр.Сопот, който е бил член и на Изпълнителното бюро, както и непосредствен на някогашната депутатка от гр.Карлово Веска Ненчева, която не откри място в листата за 49-я Парламент. Вместо да бъде определен той, конференцията избира Габриел Вълков, а три дни по-късно бива издадено и уволнението на Авкова, като един тип " наказване " и " предизвестие " към непослушните членове, които не съблюдават партийната дисциплинираност.

По документи Иванка Авкова е била уволнена за " липса на качества ", само че в действителност повода е била точно тази и " проявя " на младежката конференция, за което свидетелства Динко Желев - на служба основен специалист в отдел " организационна активност " към Българска социалистическа партия, който е посочен за очевидец по делото от самата партия и който изяснява пред Съда с отвращение, че Авкова работила в интерес на другия претендент, а Стоенчев бил по-разпознаваемата персона и му се оплаквал, че не му е уреждала срещи на локално равнище.

Както FROG писа предходната година, Иванка Авкова - областнен координатор на Българска социалистическа партия за област Пловдив, беше уволнена на 09.06.2022 година от ръководителя на партията Корнелия Нинова. Причините за освобождението на младата социалистка са посочени като ”липса на качества за дейно осъществяване на работата ” - правно съображение по чл.328 ал.1 т.5 от Кодекса на труда. Най-същественото в заповедта за уволняване било изказванието, че същата имала липса на информационни умения, а от там пристигнал и " значителния спад " в гласувалите за партията на парламентарните избори през април, юли и ноември 2021 година

Адвокат на младата социалистка е известния специалист по трудово и административно право адв.Кристиан Гьошев от Адвокатска гилдия - Пловдив. Юристът разяснява решението по този начин:
" Ирония на ориста може би, точно в Деня на труда българският съд да постанови това решение и то против партия, която популяризира себе си като защитница на обществени и трудови права. Решенията на Съда не се разясняват - извършват се. ", съобщи адв.Гьошев пред Фрог.

Решението на Съда предстои на обжалване пред Окръжен съд-Пловдив в двуседмичен период.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР