Това става ясно от позиция на Софийската градска прокуратура, изпратена

...
Това става ясно от позиция на Софийската градска прокуратура, изпратена
Коментари Харесай

Прокуатурата се разсърди и на премиера. Работила по сигналите за язовирите

Това излиза наяве от позиция на Софийската градска прокуратура, изпратена до bTV.

“Твърдението, че във връзка с изпратените от него сигнали не са подхванати „ верни “ дейности от страна на прокуратурата, не дава отговор на истината. (…) Екип от следователи от Национална следствена работа са направили голям брой дейни дейности по следствието, които не престават и все още “, пишат от държавното обвиняване.

Петков алармира обвиняването за неприятен мениджмънт и непрозрачно ръководство на средства от страна на Държавната консолидационна компания. Като длъжностен министър на стопанската система в кабинета “Янев 1” Петков откри нередности като съгласно данните става дума за “пълно безхаберие” по повод стопанисването на язовирите. Според разкритото тогава нито една от стените на ремонтираните с държавни пари язовири към Държавната консолидационна компания няма строително позволение. Дейностите по тях са доста по-мащабни от това, което е написано в договорите им и цените са доста над пазарните.

На брифинг той разгласи, че от 416 язовира към ДКК единствено 10 са приключени, като измежду тях няма нито един от 30-те, избрани като рискови.

Това е втората остра реакция от страна на прокуратурата в границите на деня. По-рано обвиняването се възмути и от думите на шефа на правната комисия в Народното събрание Милен Матеев, който в края на предходната седмица съобщи, че основният прокурор Иван Гешев стопира сигналите за корупция по високите етажи, по отношение на 14-те преписки против Делян Пеевски не са подхванати дейности, а скандалните фотоси от спалнята на Бойко Борисов не се проверяват.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР