Това става след твърдения, че недвижимо имущество в страната на

...
Това става след твърдения, че недвижимо имущество в страната на
Коментари Харесай

Великобритания проучва пране с ”мръсни” руски пари

Това става след изказвания, че недвижимо имущество в страната на стойност 4,4 милиарда паунда е станало владеене на хора със подозрителен генезис на парите, като повече от една пета от тях са руснаци, съобщи БНР.

В миг, в който британско-руските връзки са във допустимо най-ниската си точка след случая „ Скрипал “, финансовата комисия към Народното събрание стартира следствие на „ мръсните " пари, основно с съветски генезис, както и финансирането на тероризма.

Председателката на комисията Ники Морган съобщи, че постоянно е считала, че Англия, и по-конкретно пазарът за недвижимо имущество в Лондон, е желано място за пране на „ мръсни пари “ от задгранични незаконни корумпирани групировки.

"Предвид заканите, пред които е изправено Обединеното кралство, успеваемостта на режимите, които използваме, с цел да предпазим финансовата си система от корист, в никакъв случай не е била по-важна ", добави тя.

През март „ Трансперънси интернешънъл “ оповести в отчет, че Лондон е постоянна дестинация за руснаци със подозрителен генезис на парите, които се възползват от по-свободния финансов надзор. Дънкан Хеймс, шеф на английския клон на организацията, приветства решението на английските управляващи за следствието.

Финансовата комисия ще изследва още вероятните наказания и по какъв начин регулирането на прането на пари визира обособените хора, компаниите и стопанската система като цяло.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР