Това стана ясно след срещата между предстазвителите на Вашингтон и

...
Това стана ясно след срещата между предстазвителите на Вашингтон и
Коментари Харесай

Русия обеща: Няма да нападаме Украйна

Това стана ясно след срещата сред предстазвителите на Вашингтон и Москва на фона на терзанията, че може да се стигне до нов въоръжен спор. Преди срещата въпросът бе разискван и на равнище НАТО.

" Обяснихме на сътрудниците, че нямаме и не може да имаме никакви проекти, никакви планове за нахлуване на Украйна, а всички мероприятия по бойна подготовка на войските нашите сили са осъществявали в рамките на нашата национална територия. Няма учредения за опасения от какъвто и да е сюжет за ескалация на напрежението в тази връзка”, уточни зам.-министърът на външните работи на Кремъл Сергей Рябков след договарянията в Женева.

Рябков сподели, че диалогът със Съединени американски щати по отношение на гарантиране на сигурността е бил комплициран, дълъг, доста професионален, изчерпателен, съответен и без опити да се заобикалят острите ъгли. Той добави, че обстановката с двустранните договаряния не е безнадеждна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обаче предизвести, че може да не се откри излаз. Русия упорства за право на несъгласие върху присъединението на Украйна към военния алианс, а също така желае НАТО да спре процеса си по разширение на изток. Вашингтон е предизвестил Москва, че политиката на отворените порти на НАТО би трябвало да продължи макар съветските претенции.

Вашингтон няма желание да договаря по украинския въпрос, без да асоциира към тези диалози Киев, нито да разисква детайлно въпроса за архитектурата на сигурността в Европа без Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР