Това стана ясно по време на среща между министър Галин

...
Това стана ясно по време на среща между министър Галин
Коментари Харесай

Възстановяват Експертния съвет по религия към МОН


Това стана ясно по време на среща сред министър Галин Цоков и ловчанския митрополит Гавраил

Възстановява се активността на Експертния съвет по вяра към Министерството на образованието и науката. Това стана ясно по време на среща сред министър Галин Цоков и ловчанския митрополит Гавраил. В диалога присъединяване взеха и основният секретар на Св. Синод свещеник Герасим, ректорът на Софийската семинария свещеник Пахомий, деканите на православните факултети на университетите в София и Велико Търново – доцент Ивайло Найденов и проф. Магдалена Легкоступ, създатели на учебници по вяра, учители, родители и други

Съвещателният орган към министъра на образованието и науката по въпросите на религията не е провеждал съвещания от повече от 3 години. „ Това е значим механизъм да обсъждаме всички оперативни въпроси и ще поставим старания още септември да проведем негово съвещание “, акцентира проф. Цоков. Той показа подготвяните промени в региона на учебното и предучилищното обучение. „ Основен приоритет е смяна на образователното наличие тъй че то да образува умения и компетентности в учениците. Заедно с това обаче е основно да създадем ценностна оценка и да формираме морални устои в децата и младежите “, сподели още той. Според него часовете по вяра имат значимо значение и е добре положителният опит, основан по места да бъде проучван и прилаган.

Представителите на Светия Синод показаха свършеното в региона на образованието и опитът в взаимната им активност с Община Ловеч. Те показаха и работата по създаването на учебници, които да се употребяват при избираемите часове в учебно заведение. Те се ангажираха и да показват предложенията им за по-широко нахлуване на вероучението в просветителната система на вниманието на Народното събрание.

Религиите в българската просветителна система се учат в избираеми образователни часове и във факултативни образователни часове по одобрени образователни стратегии.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР