Това стана ясно от думите на водещия прокурор на разследването

...
Това стана ясно от думите на водещия прокурор на разследването
Коментари Харесай

Всички 45 жертви от трагедията на АМ ”Струма” са разпознати. Предполага се, че не пътят е виновен, а водачът

Това стана ясно от думите на водещия прокурор на следствието на злополуката на „ Струма “ Бисер Михайлов и водещия следовател Мириан Маринов в следствието на аргументите за тежкия случай.

Относно оживелите Маринов разяснява пред бТВ: " По време на разпита оживелите бяха доста съответни, само че се усети техния стрес. Разказват доста добре и са съпоставими версиите им. Много добре поддържат останалите доказателства, които са събрани с присъединяване на движимостите лица. Искам да ви кажа единствено, че към вчерашна дата имаше още един подробен оглед. Безспорно е открито огнището и повода за пожара и методът на неговото разпространяване. Аз съм задоволен от това, което е открито. Двамата от оживелите споделят, че са усетили лек удар. Но рейсът е 18 тона, той е отнесъл мантинелата както бръмбар - сламка ".

" Това не е тежко пътно произшествие, в случай че не се беше запалил рейсът. Мантинелата се беше нагънала на охлюв вътре. Тази мантинела нямаше по какъв начин да бъде удържана, в случай че ще и с 100 болта да беше закрепена - въпреки всичко рейсът е 18 тона. Свидетелите виждат, че излиза огън, водачът натиска спирачка, само че е съумял да спре.

Вратата е останала затисната и не е можело да се отвори, пасажерите са били заклещени. Един от оживелите е употребявал спешното чукче и съумял да разбие предпоследното стъкло. А по-предните са били унищожени към този момент от пожара.

Салонът мощно се е задимил и изгорен. Той не е нов, рециклиран в Турция - ще се ревизира какво е качеството на материята вътре. Дали дава отговор на стандартите. Няма нищо оживяло от тези горими материали. Оцелелите пасажери са дишали и са почнали да се задушават. Но въпреки всичко тези 7 души са съумели да скочат - рейсът се е намирал на към 2 метра и 30 от земята. Скачайки са се наранили.` - добави той.

Прокурор Михайлов сподели, че към момента е рано за обвинителен акт. Но най-вероятно виновността носи водачът. Като се допуска и че главен фактор е била скоростта, допуска той, само че към момента се чака да се разбере дефинитивно дали е била превишена или несъобразена такава.

До Коледа може и да има заключителен резултат и застъпена версия. Но по мнение на Маринов това е прекомерно оптимистичен вид.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР