Това стана ясно от думите на Валентин Попов, председателят на

...
Това стана ясно от думите на Валентин Попов, председателят на
Коментари Харесай

Насилие на протестите срещу БФС няма. Сънуваме кадрите

Това стана ясно от думите на Валентин Попов, ръководителят на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи в ефира на Българската национална телевизия. 

Попов евентуално не е слушал потресаващите разкази на потърпевши, които са били бити от униформени без причина. Вчера разбрахме в това число за 19-годишно момиче, което е било бито от служители на реда в градинката при църквата „ Св. Седмочисленици “, до момента в който се опитвала да си тръгне от митинга.

 

Попов обаче страдал, че има такова отношение към полицията - нещо, с което би трябвало чиновниците на Министерство на вътрешните работи да са привикнали, само че с такова нещо “не се свиквало ”, уточни още Попов.

 

Според него оставката на вътрешния министър Калин Стоянов нямало да реши нищо, тъй като не той управлява интервенциите на полицията на място. 

 

“Има доста ясно написани функционалности и пълномощията му не включват директно управление на полицейски акции. Същото важи и за заместниците му. Уволнението на зам.-министъра за мен необяснимо ”, добави Попов.

 

По думите му вътрешният министър е политическа фигура - работи, с цел да организира политиките на държавното управление в Министерство на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР