Това стана ясно от думите на Цонев от ДПС в

...
Това стана ясно от думите на Цонев от ДПС в
Коментари Харесай

Цонев не бил доволен от отстраняването на Минчев, но нямало как. Хвърли димката с РСМ

Това стана ясно от думите на Цонев от Движение за права и свободи в ефира на bTV.

" Не съм удовлетворен от резултата. Такъв вид процедури носят в себе си единствено негативизъм. Шефът на Народното събрание падна жертва на опита на министър-председателя да заобикаля институциите по проблема с РСМ. Минчев се опита да скрие през вчерашния ден премиера с едни процедури, при които трябваше да изслушваме външния министър. Документите с грифа сме го чували от нашите сътрудници в Европа. Казаха ни, че е поел задължения да се смъкна ветото. Какво трябваше да научим през вчерашния ден - че са поети задължения и трябваше да се каже със съответните документи като да вземем за пример срещата с Вархеи. Петков е поел задължения, които ги няма в позициите на българските институции, в решението на Народно събрание, на КСНС. Българската позиция е друга. Какъв е казусът? Отива на лидерски съвет и смъква ветото ", уточни Цонев.

По думите му София е проиграла шанса си България да има своя принос за приемането на РСМ в Европейския съюз.

" Позицията, дейностите и проекта на Петков са неуместни. Никола Минчев го смъкна Кирил Петков, тъй като го принуди да го прикрие през вчерашния ден. РСМ ще е една от аргументите Петков да бъде свален, само че това не е най-важното. Виждаме тотална политическа импотентност. Няма изясненост, проект. Започна съветската експанзия в Украйна, не могат да подхващат една декларация, тъй като Българска социалистическа партия не желае да поддържа глобите. Движение за права и свободи поддържа, само че са образували една позиция, в която единият крайник е Московски. Това съответна политика ли е? Да не приказваме за цените на газа, инфлацията, която не бе овладяна. Вносна е част от инфлацията. Има огромна българска добавка поради несъответстваща икономическа политика ", счита Цонев.

По думите му няма късмет за различен кабинет в границите на това Народно заседание. Цонев уточни, че ще се отиде към предварителни избори.

" Ако стояхме зад Има Такъв Народ, нямаше да бавим време да се промотират тогавашните министри, а да помогнем за кабинет и да не се отива на трети избори. Това беше пагубно. Имаше време да се промотира новата партия, която да влезе в Народно събрание. Има Такъв Народ обслужиха новия политически план, наименуван " Продължаваме промяната ". Сега берат плодовете на политическите си неточности от предходната година. Берем ги всички, тъй като не ни послушаха ", уточни още Цонев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР