Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков в

...
Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков в
Коментари Харесай

Премиерът: Стартираме остра кампания срещу фалшивите сертификати

Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

" За всеки умрял с COVID-19, който е бил имунизиран или се е водил имунизиран, ще се извърши инспекция от Министерство на вътрешните работи. Ако човек с подправен документ се разболее влезе в болница, по-късно почине- ще бъде тестван казусът. Тази мярка се надявам да спре разпространяването на подправените документи ", изясни Петков.

Според Петков все още болничните кревати разполагат с нужния потенциал, само че това бързо може да се промени.

" Дали ще бъдат наложени нови, по-строги ограничения зависи точно от това. Леглата няма да бъдат запълнени, в случай че ние като общество съблюдаваме противоепидемичните ограничения ", сподели още той.

Министър-председателят разяснява и оповестеното нарастване в цената на природния газ от 1 януари, което той дефинира като изненадващо. По думите му до края на януари всички членове на КЕВР с изминал мандат, ще бъдат заменени. Премиерът бе безапелационен - решението от 1 януари демонстрира, че регулаторът не си прави работата, тъй като задачата му е да пази обществения интерес и пазара.

“Решението не беше разисквано, то се взе на закрито съвещание и несъмнено беше изненада. Още по-голяма изненада беше, че нарастването ще е с 30% ", разяснява още той.

Народното събрание ще има уговорката членовете на Комисията, с изминал мандат, да бъдат сменени. Сред тях ще бъде и ръководителят на КЕВР Иван Иванов, добави министър-председателят.

" Надявам се новите членове да осъществят по-голям надзор и да се извърши инспекция какво постанова тези високи цени ", добави Петков.

Във връзка с изявленията на министъра на защитата за разполагането на спомагателни сили на НАТО на българска територия, министър председателят разяснява, че сходни решения се вземат от Министерски съвет.

" Никой министър не разполага със личното си мнение по цялостни въпроси, касаещи българския народ. Това взема решение Министерски съвет ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР