Това стана ясно от думите на председателя на ДПС Мустафа

...
Това стана ясно от думите на председателя на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

ДПС подава сигнал срещу прокурорката по делото за имамите

Това стана ясно от думите на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на протест в село Корница, община Гоце Делчев, оповестиха от пресцентъра на партията.

"Думите на прокурора (по делото против Ахмед Муса и още 13 имами , упрекнати в разпространяване на концепциите на ИДИЛ - б.р.) удостоверяват нашата оценка, направена още преди 8 години, че делото е политически развой на напън и преса върху нас. Ако е нужно, знаем по какъв начин и можем да създадем още, само че дано забележим дейностите на прокуратурата ", съобщи той, без да посочи какво е споделил прокурорът.

Преди три дни обаче наблюдаващият прокурор Недялка Попова съобщи в изявление за "Фокус ":

"Целта е да подадем един сигнал към обществото, че има едно събитие в България, не би трябвало да си мълчим. Защото ние виждаме в него заплаха . В момента по статистика мюсюлманите са 10 -12 % в България. И нямаме съображение да мислим, че те ще станат по-малко. И с идването в България на мюсюлмани от чужбина, и със завръщането на част от изселилите се в Турция, с поощряването на раждаемостта, и приемането на тази вяра от атеисти. Когато стане 30%, страната ни към този момент е застрашена. Те са монолитна маса, елементарно се манипулира и на избори. Те са съвсем като военизирана конструкция. Като им се каже отивайте и гласувайте, те отиват. И ще пристигна време, когато ще забележим по какъв начин в Народното събрание повече от 50% са от друга вяра, президента ни ще стане от друга вяра, министър-председателят, кметът ни ще е от друга вяра... "

Карадайъ напомни, че мнението на прокуратурата във връзка дърпането на възрастни дами на границата от страна на националистите (има поради вицепремиера Валери Симеонов - б.р.), бе оставено без последствия, с аргумента, че нямало задоволително доказателства. Той означи, че точно това е двойният критерий и двойния стандарт на правораздаването на прокуратурата.

„ Единият, който му виждаме дейностите през медиите, и другото, което се случва 8 години с нашите имами. Това е разликата”, заключи водачът на Движение за права и свободи.

По време на митинга стана ясно още, че партията ще следи процесите по изработването на новите учебници по история и ще упорства събитята и участниците в т. нар „ възродителен процес” да влязат за проучване в учебниците.

Карадайъ реторично попита:

"На кое му споделят те възродителен развой?! На най-голямото етническо пречистване след Втората международна война, т. нар огромна екскурзия 1989 г, или на опита за насилствена асимилация 1984 година, или на опита за насилствена асимилация 1975-76 година,или на опита за насилствена асимилация 1972-73 година или на опита за насилствена асимилация 1964 година. Движение за права и свободи ще упорства нашата история на нашата Родина да влезе в учебниците ".

Той приключи с апел за заедност и единение:

Дошло е време да се обединим, да сме дружно, още веднъж да сме силни”.

Събитието, проведено от Движение за права и свободи, мина под надпис „ Миналото не е пепел...Паметта е жива!” и отбелязва 45 години от трагичните събития на т.нар „ възродителен процес” в с. Корница. На възпоменателния протест участваха и депутати, прецизираха от партийния пресцентър
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР