Това стана ясно от думите на Николай Павров, изпълнителен директор

...
Това стана ясно от думите на Николай Павров, изпълнителен директор
Коментари Харесай

Шефът на “Булгаргаз”: Резултати има, а сините лампи на службите са пред офисите ни

Това стана ясно от думите на Николай Павров, изпълнителен шеф на " Булгаргаз ". Коментарът му идва на фона на акцията на ДАНС и полицията в офисите на сдружението в края на предходната седмица. По-рано през днешния ден пред Българска национална телевизия Светослав Делчев, член на Съвета на шефовете на " Булгаргаз ", уточни, че има опит сдружението да бъде извадено от свободния пазар и става дума за частни ползи. В края на тази година изтича дълготрайният контракт за доставка на газ от Русия и подготовката за новите договаряния би трябвало да стартира. Договорът с Азербайджан изтича на 30 юни и диалозите за него би трябвало да стартират.

" Проверките текат от няколко седмици. В петък пристигнаха с следващия конспект от въпроси. Проверките текат от няколко седмици. В петък пристигнаха с следващия конспект от въпроси. Това е държавно сдружение, което генерира облаги, цялостни се хазната. Същевременно имаме ниски цени. От едно унищожено сдружение, се превърнахме в водач на пазара. На фона на тая картина сините лампи на службите са пред офисите на “Булгаргаз”, уточни Павлов пред bTV.

Възможно ли е обаче инспекциите на ДАНС и полицията да са във връзка изтеклия контракт с Азербайджан?

ФрогНюз напомня, че при започване на януари шефът на Българската газова асоциация Пламен Павлов съобщи, че " Булгаргаз " върти цялата страна, а изказванията за " острото писмо от азерска страна " не дават отговор на истината.

" Договорът изтече в пространството от една газова асоциация и един блогър. Бяхме принудени да сигнализираме ДАНС. Предоставили сме цялата информация. Нямаме визия къде другаде го има този контракт. Въпросът е за какво го извадиха и каква е задачата на това мероприятие ", уточни шефът на " Булгаргаз ".

" От азерска страна получихме писмо, с което те реагираха остро. Това е обикновено. Реагираха остро против приключването на информация. Запазват си всички права във връзка с контракта. Обмислят по какъв начин и какво да подхващат. Това наврежда на българската страна. Ние нямаме газопровод, по който да получаваме газа. Бяхме принудени да търсим метод да не плащаме неустойки и да взимаме количества. Съгласиха се да доставят количества, колкото могат по различен газопровод ", добави още Николай Павлов.

Пожарна охрана думите му подписаното съглашение изтича на 30 юни, а в случай че газопроводът не бъде приключен до 1 юли, доставките на газ от Азербайджан ще секнат. България обаче ще би трябвало да продължи да заплаща.

" Договорът категорично дефинира точката, от която ще се получава газа. Това е интерконекторът. Очевидно отчетите, които се пишат към министъра са подвеждащи ", уточни още Павлов.

" Не мога да схвана по какъв начин фокусът от строителството и неуспеха в построяването на газопровода се трансферира върху “Булгаргаз”. Ние спасихме контракта. Не плащаме неустойки, получаваме количества ", уточни още шефът на " Булгаргаз ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР