Това стана ясно от думите на Делян Пеевски пред журналисти.  Вчера

...
Това стана ясно от думите на Делян Пеевски пред журналисти.  Вчера
Коментари Харесай

Ултиматум: “Лукойл” внася над 500 млн. данъци, иначе ДПС и ГЕРБ в...

Това стана ясно от думите на Делян Пеевски пред публицисти. 

 

Вчера Десислава Атанасова от ГЕРБ съобщи, че с Движение за права и свободи ще внесат още идната седмица план за решение, с което да се отнеме дерогацията на “Лукойл ”. Мотивът - това е от “стратегическо значение за България и жителите ”. 

 

България е единствената страна в Европейския съюз (ЕС), която получи опция да внася нефт от Русия по море до края на 2024 година В останалите страни членки възбраната е в действие от края на 2022 година За страната ни обаче беше признато изключение поради географското ни състояние. В края на юли тази година в Народното събрание беше импортиран проектозакон за цялостната възбрана за импорт съветски нефт в България с подписите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов от " Продължаваме промяната - Демократична България " и Делян Пеевски от Движение за права и свободи. Според това решение трябваше вносът на съветски нефт да бъде преустановен месец след влизане в действие на решението, само че икономическа комисия одобри това да се случи следващата година. В последна сметка депутатите гласоподаваха възбраната за импорт на съветски нефт в България да влезе в действие от 1 октомври 2024 година

Новината за анулацията на дерогацията идва и на фона на новината, която Асен Василев (финансов министър) заяви пред Financial Times - че “Лукойл ” готви евакуиране от България - изказвания, които от компанията отхвърлиха. 

 

" Проведохме срещата с премиера, онлайн се включи и финансовият министър, господин Петков и господин Атанасов също участваха. Уверението от премиера е, че тези налози ще бъдат импортирани. От ГЕРБ и Движение за права и свободи разчитаме това да се случи, в случай че не - ще си внесем плана за отпадането на дерогацията и ще я отнемем до 7 дни от " Лукойл ". Нека и " Лукойл " да ни чуят ясно в това ", сподели Делян Пеевски.

Ще внесем промени в закона, че ще сложим под ръководство базата за предпазване на горива на Държавна организация " Държавни запаси и военновременни ресурси ", с цел да може всички да имат достъп до тези хранилища и да освободим България от монопола върху базите за предпазване на " Лукойл " ", сподели още Пеевски.

" Уточнихме се и за " Трансгаз " казуса. Разбрахме се с министър Василев, че ще променим закона, тъй че да се събират такси от организация " Митници ", само че в случай че " Трансгаз " не си получи парите от " Газпром ", ще си ги търси Министерството на финансите в лицето на организация " Митници " непосредствено от " Газпром " и от съветската страна, с цел да няма риск за българското сдружение ", добави съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР