Това стана ясно от думите на д-р Радка Аргирова, съветник

...
Това стана ясно от думите на д-р Радка Аргирова, съветник
Коментари Харесай

Няма политически натиск за отмяната на COVID мерките, увещава Радка Аргирова

Това стана ясно от думите на доктор Радка Аргирова, консултант на премиера Кирил Петков.

Уверението, че не политически напън стои зад решението на управляващите у нас във връзка с противоепидемичните ограничения пристигна поради рецензии, че зеленият документ се отстранява поради митингите на партия “Възраждане”. Днес в 11 ч. ще има втора такава проява, макар разхлабването на рестриктивните мерки.

“Всички дружно посъветвахме премиера Кирил Петков за проекта за отпадане на ограниченията след доста съществено наблюдаване и разбор на всички данни. Тенденцията за понижаване на броя на инфектираните е на разположение. Всяка последваща стъпка ще се взима тогава, когато предната е дала резултат “, сподели Аргирова.

На въпрос по какъв начин протича работата на работната група за ограниченията против COVID-19 Аргирова разяснява, че първата среща и била провалена, а на втората са участвали едвам двама от 7 души, представители на партия " Възраждане “.

“Те желаят анулация на зеления документ, само че това са хора, които в никакъв случай не са виждали болен. Те са в кабинети, не са виждали какво става със здравната система в тези месеци “, сподели Аргирова.

“Когато приключи съвещанието ни, представителите на " Възраждане “ споделиха, че въпреки всичко би трябвало да организираме имунизационната акция, откакто им показахме данните за имунизациите. Знаем какви са настояванията им, само че видяхме добре, че при тези числа и трендове не можем незабавно да махнем зеления документ и по тази причина се взехме решение на този многостъпков модел с експлицитното одобряване, че би трябвало да се прави разбор на всяка стъпка “, сподели Аргирова.

Тя добави, че към този момент е почнала значима информационна тактика измежду персоналните лекари, която цели да отстрани дезинформацията и подправените вести за имунизациите.

“Трябва още най-малко 10% от хората да се имунизират и да се продължи намаляването на заетостта на интензивните кревати “, сподели Аргирова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР