Това стана ясно от думите на административния ръководител на специализираната

...
Това стана ясно от думите на административния ръководител на специализираната
Коментари Харесай

При акция са иззети лекарства за милиони левове

Това стана ясно от думите на административния началник на профилираната прокуратура Иван Гешев по време на ексклузивен брифинг в Министерство на вътрешните работи, съобщи Агенция „ Фокус “.

„ Производството, което следим е формирано месец септември т.г. Данните и сигналът са получени още 6 месеца преди този момент.

В хода на вчерашния ден бяха претърсени над 60 адреса. Предмет са данъчни закононарушения и пране на пари. Предмет са и медикаменти – животоспасяващи, за онкоболни, за деца.

В хода на извършените претърсвания бяха конфискувани медикаменти на стойност милиони левове. Предстои да бъде конкретизирано в допълнение точният размер.

Предстои в околните дни да се посочи веригата от обвинени. Очертава се да е много дълга. Имаме упоритост да стигнем до оптимален брой лица “, разяснява Гешев.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов добави, че това е следващата реализация, която е извънредно сполучлива. По думите му това не е единствената скица с медикаменти, а има още много такива.

Четвърти месец следим протичащото се в бранш „ Здравеопазване “, сподели на изключителния брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„ Работата на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата е непрекъсната и засилена през третото държавно управление на Бойко Борисов. Основният претекст за нашата интензивност е, че в бранша се дават обилни средства без доста възстановяване на услугите “, съобщи Валентин Радев.

По-рано министър председателят Бойко Борисов свика изключителна среща с министри и шефове на служби поради злоупотребите с медикаменти.

Правителството не се отхвърля да дисциплинира системата на опазването на здравето, разяснява министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР