Това стана ясно на среща между представители на 35 организации

...
Това стана ясно на среща между представители на 35 организации
Коментари Харесай

Държавата разширява подкрепата за производителите на храни

Това стана ясно на среща сред представители на 35 организации в животновъдния бранш, премиера Николай Денков, министъра на финансите Асен Василев и заместник-министър на земеделието и храните доцент Деян Стратев в Министерския съвет.

Без още по-сериозна помощ от страната след няколко години България няма да създава храна и ще внасяме всичко извън, обявиха земеделските стопани. Пред следващо държавно управление те споделиха главните си проблеми – висока себестойност на продукцията, ниски изкупни цени, сложен достъп до поддръжка и непълен размер на дотациите.

Част от присъстващите се опълчиха изрично на следващо удължение на възбраната за импорт на зърнени култури от Украйна. Техните причини: това оскъпява фуражите, а оттова и крайния артикул, което води до по-високи цени на храните в магазините и покачва инфлацията.

Производителите желаеха страната да спре незаконния импорт на хранителни артикули от прилежащи страни, който подбива цените на българската продукция. Те стачкуваха против политиката на огромните търговски вериги, които купуват тяхната стока на ниска цена и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР