Това стана след открито заседание на регулатора днес, където се

...
Това стана след открито заседание на регулатора днес, където се
Коментари Харесай

Няма Да Клекне! Мая Манолова Скочи Срещу Поредната Груба Несправедливост Спрямо Българския Народ! Искрица Надежда За

Това стана след намерено съвещание на регулатора през днешния ден, където се организира публично разискване на план на решение за одобрение на бизнес проекта за „ Водоснабдяване и канализация Добрич “ АД и за одобряване и одобрение цените на ВиК услугите на оператора, оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана на България. Увеличението за потребителите ще бъде от 32 ст., спрямо това, което действително е плащано през 2017 година, в границите на към 11%.

Това са едни от най-високите равнища на плащана вода в страната, а в това време качеството на доставяната услуга е незадоволително. В институцията на омбудсмана постъпиха редицата сигнали, в това число и групова тъжба, с която жители от Добрич и региона упорстват да не се усилва цената на водата.

„ Моето мнение е да не се приема бизнес проекта, тъй като голословно се усилва размерът на вложенията, като в същото време се понижават количествата фактурирана вода и на практика не се трансформира размера на общите загуби, което от своя страна директно рефлектира върху покачването на цената на доставяната питейна вода “, съобщи Мая Манолова. По думите й, процедурата по одобрение на бизнес проектите и ценовите оферти би трябвало да бъдат спрени, до момента в който не бъдат признати правила за одобряването им, след приключването на първата година от регулаторния интервал.

Също по този начин следва да се разгласяват в целокупност бизнес проектите и финансовите доклади на съответните сдружения. „ Числата, свързани със обществената търпимост, се вземат задоволително случайно, а плануваните количества фактурирана доставена вода не могат да бъдат тествани “, безапелационна е Манолова. Тя акцентира, че в Доклада на регулатора не е посочено от кое място са взети данните за средномесечен приход на разположение от семейството в района, написа Блиц.

Според нея, данните би трябвало да бъдат взети от наблюдението на домакинските бюджети, тъй като употребяваните в тази ситуация цифри демонстрират по-високи стойности, с цел да се обоснове неоснователното повишение на цената на услугата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР