Това стана при днешното посещение на държавния глава в 68-а

...
Това стана при днешното посещение на държавния глава в 68-а
Коментари Харесай

Президентът извъртя коремно пред командосите в Пловдив

Това стана при днешното посещаване на президента в 68-а бригада Специални сили под тепетата във връзка 75 година от сформирането на парашутната дружинка, чийто правоприемник е бригадата, заяви електронното издание на в. "Марица ".

Държавният глава бе посрещнат с боен обред, одобри строя на почетния часовой.

След това командосите му демонстрираха най-новото си въоръжение – автомати и автоматизирани оръжия за непосредствен пердах със заглушител, които гостът оцени доста високо.

Радев попита един от бойците: Ако в този момент би трябвало да атакуваш една къща с терористи, кое оръжие ще избереш? Униформеният незабавно му отговори, че в случай че го спуснат напряко пред къщата, ще избере пай автомат със заглушител, а в случай че е в гората, ще вземе калашник.

Президентът видя и специфичния статив, с който парашутистите ще упражняват скокове и беседва с една от дамите под пагон в бригадата. Не се разбра какво тъкмо си споделиха двамата, само че Радев внезапно се метна на първата висилка и направи коремно без никакво предизвестие за домакините и защитата си.

На полигона по въздушно-десантна подготовка Радев следи проява на качества от военнослужещите.

Всички демонстрираха страхотни умения и за мен към нашите Специални сили би трябвало да има специфични връзки, тъй като тук служат българи, за които понятията дълг, чест, национализъм не са празни приказки, а всекидневие, сподели за Българска телеграфна агенция след демонстрациите президентът.

Вижте фотоси >>

Според него би трябвало да се направи по този начин, че Специални сили да бъдат нашето стратегическо оръжие.

На въпрос какво им би трябвало Румен Радев отговори - доста по-добри условия и за спорт, и мисля, че би трябвало да се стартира с една подобаваща спортна зала и тотална смяна на сградния фонд.

Според президента битовите условия би трябвало да подхождат на тежестта на тренировките и подготовката им за тази специалност. Не на последно място президентът уточни, че би трябвало ново съоръжение и най-важното - персонална мотивация и издигане на обществения статус на тези момчета и девойки.

Пред публицисти президентът разяснява измененията в Закона за частната охранителна активност, които съгласно него влизат в несъгласие с Конституцията ни. Там доста ясно е записано, че публичният ред и националната сигурност са ангажимент на изпълнителната власт, а не на търговци, получили лиценз за охранителна активност, добави Радев.

Според него абдикирането на страната от това доста значимо обвързване не е в полза на българските жители. Радев изясни, че напълно друго е това, което хората сами наемат като защита в дребните обитаеми места. Правили ли сте репортажи за кметове, които се държат като феодали, запита президентът и продължи - в този момент подобен кмет към този момент ще си има феодална войска, която ще се устоя от страната и това за мен не е вярно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР