Това стана на петия час от началото на срещата в

...
Това стана на петия час от началото на срещата в
Коментари Харесай

Денков готов да хвърли оставка, ако няма споразумение с миньорите?

Това стана на петия час от началото на срещата в Народното събрание с представители на  протестиращите енергетици и миньори и се чува във видео, оповестено в обществените мрежи от депутата от " Възраждане " Цончо Ганев.

 

Цял ден представители на “Възраждане ” разгласяват видеоклипове и информация от срещата, която по принцип се случва при закрити врата. Дори публицисти не бяха позволени на диалозите сред синдикатите, протестиращите миньори и изпълнителната власт. Информацията е нищожна. 

 

По-рано още веднъж от редиците на “Възраждане ” пристигна информация, че е написан общ документ в осем точки, а по информация на БНР е образувана работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите проблеми.

 

Сред предложенията в тези осем точки е Министерският съвет да а извършва решенията на Народното събрание за договаряния с Европейска комисия за недопускане на прекъсването на индустриалния потенциал на въглищните централи от групата на БЕХ, като срокът за осъществяване е до 31 октомври.  

 

Изявлението на Денков пристигна в отговор на  предложение на синдикалист в документа да се запише категорично, че в случай че уговорките в съглашението не бъдат изпълнени, държавното управление ще подаде оставка.

 

" Моля, запишете в документа като точка 10, че в случай че всички тези точки не бъдат спазени, държавното управление ви ще подаде оставка и ще се ангажират, допускам, сътрудниците да го подпишат ". 

" Няма да го впиша в съглашението, в случай че тези точки не бъдат изпълнени, отново споделям - като се изключи тези, които опонират на европейските регламенти, аз ще си подам оставка ", отвръща Денков.

 

Днешното съвещанието на Министерския съвет, в началото планувано за 17 часа, беше пренасрочено за час по-късно - с цел да може диалозите да продължат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР