Това стана известно от думите на омбудсмана Мая Манолова пред

...
Това стана известно от думите на омбудсмана Мая Манолова пред
Коментари Харесай

Историческо! Мая Манолова Представя Тези 6 Промени, Които Ще Променят Живота На Българина!

Това стана известно от думите на омбудсмана Мая Манолова пред публицисти в Народното събрание във връзка с измененията в кодекса.

Шест цели съм сложила от името на жителите с приемането на измененията в Граждански процесуален кодекс, съобщи Манолова.

Първата цел е жители да не бъдат съдени към този момент без да знаят, да не научаваш от призовката в пощенската кутия, че към този момент си наказан.

Втората цел е да има пропорционалност сред изпълнителната насила и размера на дълга, да не се случва за 100 лева да ти блокират всички банкови сметки, трудовото заплащане, жилището, земеделските земи.

Третата цел е да можеш да оспорваш оценката на недвижимия парцел, който се изнася на обществена обмен, тъй като в този момент парцели се продават за жълти стотинки.

Четвъртата цел е да можеш да платиш в границите на правосъдния развой, тъй че въобще да не стигаш до частен правосъден реализатор.

Петата цел е да се редуцират таксите на частните правосъдни реализатори, тъй че за 100 лева да не плащаш 1100 лева

Шестата цел е жител да може да оспори случаите, в които счита, че заем в банка не е предварително дължим, че размерът на дълга не е вярно избран или че не са по този начин лихвите, уточни Манолова.

Тези шест тематики са най-важни в жалбите на българските жители и в случай че измененията бъдат направени, това ще даде глътка въздух на българите, разяснява тя.

Попитана за предложение за въвеждане на 10-годишна безспорна отминалост, Манолова съобщи, представена от Българска телеграфна агенция, че съгласно нея по-доброто решение и към длъжниците, и към кредиторите, е да бъде признат специфичен закон за частния банкрут, където доста точно да се премерят ползите на двете страни.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР