Това стана чрез леко изменение на т.нар. Регламент за определянето,

...
Това стана чрез леко изменение на т.нар. Регламент за определянето,
Коментари Харесай

Променят правилата за обезмасленото мляко

Това стана посредством леко изменение на така наречен Регламент за определянето, в който се откриват ограничения за определянето на някои помощи и възобновявания, свързани с общата организация на пазарите на селскостопански артикули.

По-конкретно, Съветът за селско стопанство и риболовство на Европейски Съюз реши за 2018 година да откри на нула тона количественото ограничаване за изкупуването на закрепена цена на обезмаслено мляко на прахуляк.

"Днес Съветът взе решение за намеса за стабилизиране на пазарите на млечни артикули през 2018 година Решението е в сходство с уговорката ни да следим развиването на пазара и да подсигуряваме навреме и рационално потребление на защитната мрежа освен с цел да реагираме на разстройства на пазара, само че на първо място с цел да ги заобикаляме всякога, когато това е допустимо " съобщи Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите на Република България и ръководител на Съвета.

Вследствие на сложната обстановка на пазарите на млечни артикули обществените интервенционни ресурси от обезмаслено мляко на прахуляк в Европейски Съюз се покачиха на съвсем 400 000 тона през 2017 година, което поражда риск от сериозен напън върху пазара с негативно влияние върху цените на млечните артикули. За да се избегне спад в цените и следващо утежняване на виталния стандарт на земеделските стопани, Комисията предложи, а Съветът реши да се откаже от автоматизираното изкупуване на обезмаслено мляко на прахуляк в обстановка, в която запасите са към този момент доста огромни.

Чрез определяне на количественото ограничаване за 2018 година на нула няма да има автоматизирано задействане на изкупуването на закрепена цена. Предпазната мрежа обаче ще продължи да работи, защото Европейски Съюз ще може и отсега нататък да изкупува обезмаслено мляко на прахуляк чрез тръжна процедура и да взема решение във всеки съответен случай какъв брой и на каква цена да купува.

Общата организация на селскостопанските пазари съставлява набор от правила за контролиране на селскостопанските пазари в Европейския съюз. Това включва установяване на параметрите за интервенция на селскостопанските пазари посредством принадлежности за поддръжка на пазара (например обществена намеса и частно депозиране, незабавни мерки) и поддръжка за съответни браншове. Всяка година интервалът на обществена намеса във връзка с обезмасленото мляко на прахуляк стартира на 1 март и завършва на 30 септември. Приетият правилник ще влезе в действие в деня след публикуването му, което е планувано за 31 януари 2018 година
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР