Това сочи анализ на IDC за първото тримесечие в ЕвропаНеобходимостта

...
Това сочи анализ на IDC за първото тримесечие в ЕвропаНеобходимостта
Коментари Харесай

Расте търсенето на лаптопи и таблети

Това сочи разбор на IDC за първото тримесечие в Европа

Необходимостта да се работи от вкъщи докара до растеж в търсенето на преносими компютри
(снимка: CC0 Public Domain)

Т ърсенето на преносими компютри и таблети в района на Европа е повишено с към една трета през първата четвърт на годината, сочат предварителни данни от отчет на анализаторската компания IDC.

Възходът идва на фона на ограниченията, подхванати в изискванията на пандемия COVID-19. Компанията трябваше да оборудват с компютри чиновниците си, с цел да работят от вкъщи, а студентите минаха към отдалечено образование.

Много търговци на дребно и дистрибутори в Западна Европа останаха без артикули в складовете. Прекъсванията във веригите за доставки в Китай, заради празненствата за Китайската Нова година и карантината в Ухан, предизвикаха спад на доставките за Европа с 15-20% през първото тримесечие. Над 90% от преносимите компютри и таблетите, импортирани в района, са създадени и съединени в Китай, отбелязва Малини Пол от IDC.

„ В Централна и Източна Европа търсенето също нараства внезапно след въвеждане на рестриктивните мерки [в Китай] ”, прибавя Николина Юришич от IDC. Тя добавя също, че търсенето на преносими компютри и таблети идва както от страна на потребителите, по този начин и от фирмите, които желаят да купят компютри за свои чиновници.
още по тематиката
Въпреки че индустриалният бранш на Китай съвсем се възвърне през второто тримесечие, нарушената интернационална логистика и затварянето на граници в европейските страни удължават периодите за доставка, споделят анализаторите.

Нарастващите проблеми на предприятията и желанието им за поддържане на паричните запаси не допускат, че възходът на пазара, следен през първото тримесечие, ще се повтори и през второто. Независимо от това, прогнозата на IDC е, че компютърният бранш няма да страда толкоз доста от бързия спад в икономическата интензивност, колкото други браншове, защото чиновниците би трябвало да работят от вкъщи.

IDC обаче предизвестява, че доста поръчки за офис компютри ще се отсрочат, защото фирмите се пробват да спестят пари. Същото ще се случи и с държавните търгове, заради това, че управляващите се концентрират върху битката с ковид.

Според най-вероятния сюжет, към края на март 2020 година се чака продажбите на лични компютърни устройства да понижат единствено с 5% в доларово изражение в Западна Европа. В Източна Европа спадът може да бъде по-силно изразен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР