Това служебно правителство можеше да изглежда по съвсем различен начин.

...
Това служебно правителство можеше да изглежда по съвсем различен начин.
Коментари Харесай

Борисов: Ако имах влияние върху Главчев, нямаше да оставя тези министри

Това служебно държавно управление можеше да наподобява по напълно друг метод. Тези два месеца да използваме в договаряния и след изборите да се направи едно същинско съдружно съглашение.

Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание, откакто служебният кабинет постави клетва, съобщи БГНЕС.

Лидерите на Политическа партия и Демократична България се пробват да вменяват виновност, че някой различен им е отговорен. В договарянията никой от Движение за права и свободи не се е намесвал. Нито един път никой различен не е взел участие, сподели Борисов.

От това, което виждам в последните дни стигам до извода, че те (ПП-ДБ – бел. ред.) са имали други мисли. Надявам се проверяващите органи да доведат нещата до край, тъй като контрабандните канали явно са се развивали, добави Борисов.

За разрасналата се сага в Министерство на вътрешните работи, оставането на вътрешния министър Калин Стоянов в състава на служебния кабинет, подадената и оттеглена оставка на Живко Коцев и изказвания за оказан напън върху него от висшите етажи на прокуратурата, Борисов разяснява:

Изненадан съм от това, което слушам в последните дни. Живко Коцев персонално съм го назначавал във Велико Търново, по тази причина го подкрепихме. Надявам се Главчев да умее да ръководи тези два месеца, да се проведат изборите. Ако това се окаже истина, бихме работили с ПП-ДБ, само че без техните партийни знакови лица.

Запитан дали има влияние върху Димитър Главчев, водачът на ГЕРБ напомни, че последния път, когато е разговял с него му е желал оставката му.

Никога нямаше да оставя министър от тези, в никакъв случай външен министър нямаше да е този господин, който е, в случай че имах въздействие върху Главчев, сподели Борисов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР